Unitatea ucraineană ''Birds of Magyar'' a descoperit că forţele ruse de ocupaţie utilizează vehicule militare chinezeşti (Foto/Video)
Pe malul stâng al regiunii ucrainene Herson, o unitate ucraineană, cunoscută sub numele de ''Birds of Magyar'', i-a vânat la propriu pe militarii rușii aflaţi în această regiune. Dar, cel mai important aspect pe care militarii ucraineni îl prezintă, într-un scurt material video, ţine de faptul că ruşii au început să utilizeze pe front vehicule militare care provin din China.
Un ofițer ucrainean, care face parte din unitatea ''Birds of Magyar'', a raportat că echipamentul a fost descoperit pe 4 februarie la periferia satului Krinki, în pădurea Oleshki. În această zonă, forţele ruse de ocupaţie folosesc vehicule 4x4 Desertcross (ATV) fabricate de un producător chinez.
Unul dintre aceste vehicule a fost lovit de o dronă de atac F7, după cum precizează Militarnyi.
Ca urmare, vehiculul de teren a luat foc și a ars în scurt timp. Acesta nu este primul caz în care dronele ucrainene detectează și distrug echipamente rusești care provin din China.
Recent, în regiunea Donețk, armata ucraineană a folosit o dronă pentru a lovi echipamente rusești care fuseseră livrate din China. Apoi, o altă drona FPV a eliminat și personalul militar rus, care conducea un vehicul chinezesc.
Rușii au început să folosească vehiculele de teren Desertcross-1000-3 în toamna anului trecut. Compania chineză Shandong Odes Industry produce vehiculele pentru Rusia.
Vehiculele Desertcross 1000-3 sunt echipate cu un motor pe benzină de 72 de cai putere, iar capacitatea rezervorului de combustibil este de 50 de litri.
Ministerul rus al Apărării a susținut că în 2023, peste 530 de astfel de vehicule au fost transferate trupelor ruse aflate pe front. De asemenea, era în curs de pregătire un contract pentru achiziționarea a încă aproximativ 1.600 de vehicule. Concret, 500 urmau să fie livrate în decembrie, iar restul în primul trimestru al anului 2024.
China a furnizat în mod discret Rusiei echipamente militare substanțiale, exploatând lacunele din sancțiunile occidentale. Rapoartele indică livrări de drone, elicoptere, lunete optice și chiar veste antiglonț. Aceste acțiuni au atras critici, oficialii occidentali exprimându-și îngrijorarea cu privire la natura echipamentelor furnizate. Deși neagă sprijinul militar direct, implicarea Chinei ridică întrebări cu privire la alinierea sa cu Rusia și la impactul asupra derulării conflictului din Ucraina.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News