Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ursula von der Leyen: NATO şi Uniunea Europeana sunt complementare, nu rivale
28 noi 2019 / 09:46
NATO, ţinta criticilor din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron, şi Uniunea Europeană sunt complementare, şi nu rivale, a declarat miercuri noua preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP, preluat de Agerpres.    

În materie de apărare europeană, "UE şi NATO sunt complementare, nu sunt rivale", a declarat fostul ministru german al apărării în cadrul unei conferinţe de presă, la puţin timp după ce a obţinut învestitura în Parlamentul European de la Strasbourg.

"NATO este cu siguranţă cea mai puternică alianţă militară din lume, şi Uniunea Europeană nu va fi niciodată o alianţă militară, este complet diferită", a adăugat ea.

Creată în urmă cu 70 de ani în plin conflict Est-Vest, Alianţa Nord-Atlantică a fost ţinta criticilor lui Emmanuel Macron, care a afirmat că organizaţia este "în moarte cerebrală". Fapt contestat miercuri de cancelarul german Angela Merkel, ceea ce anunţă un summit tensionat al NATO peste o săptămână la Londra.

"Europa nu se poate apăra singură pentru moment, depindem de Alianţa transatlantică. Este important ca noi să muncim pentru această alianţă şi să ne asumăm mai multe responsabilităţi", a spus Angela Merkel, în timp ce Franţa pledează pentru dezvoltarea apărării europene.

La rândul său, Ursula von der Leyen a afirmat că, pentru a dezvolta o apărare europeană, UE are la dispoziţie "o enormă cutie cu unelte", referindu-se la diferitele mecanisme de investiţii.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv