Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski: Rusia nu şi-a retras tehnica militară din apropierea frontierei cu Ucraina
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că escaladarea tensiunilor din estul Ucrainei s-au oprit, dar nimeni nu poate garata că Rusia nu va încerca o agresiuni militară la scară largă, deoarece armata rusă nu şi-a retras tehnica militară. 

Volodimir Zelenski a spus acest lucru în cadrul unei o întâlnire cu jurnaliștii, în timpul forumului „Ucraina 30: Securitate Națională”, când a fost întrebat despre posibilitatea unei invazii rusești la scară largă, potrivit unui corespondent al publicaţiei ucrainene Ukrinform.

Rusia nu şi-a retras echipamentul militar din apropierea frontierei cu Ucraina după ce a anunţat, luna trecută, retragerea trupelor sale din zonă, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Agerpres.

La 6 mai, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a apreciat că prezenţa trupelor ruseşti la graniţa cu Ucraina rămâne semnificativă, conform evaluărilor SUA şi ale NATO. ”Prin urmare, NATO trebuie să rămână vigilentă şi să monitorizeze îndeaproape evoluţiile”, a subliniat Stoltenberg.

Ministerul rus al Apărării a anunţat pe 23 aprilie, după exerciţii militare desfăşurate în Crimeea anexată, că atunci începuse retragerea la bazele lor permanente a trupelor şi echipamentelor comasate la graniţa cu Ucraina şi în Crimeea într-o desfăşurare masivă de forţe care a provocat la Kiev şi în Occident temeri privind riscul unui conflict armat. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, dădea data de 1 mai ca termen pentru încheierea retragerii.

G Ad:

Pe de altă parte, Zelenski a recunoscut că aşteaptă un ”semnal puternic” de la summitul NATO din luna iunie, organizat la Bruxelles.

Summitul din 14 iunie va fi prima reuniune a liderilor ţărilor NATO la care va participa şi preşedintele american Joe Biden. Precedentul summit al Alianţei Nord-Atlantice a avut loc în decembrie 2019, la Watford, în Marea Britanie, iar cea mai recentă reuniune NATO la nivel înalt de la Bruxelles s-a ţinut în iulie 2018.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro