Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A zburat primul Gripen brazilian - VIDEO
27 aug, 09:54
Primul avion Saab Gripen E destinat Braziliei a efectuat primul zbor în cursul zilei de luni, 26 august, transmite aviatiamagazin .

Avându-l la manșă pe pilotul de teste al producătorului suedez, Richard Ljungberg, aeronava a decolat de pe aerodromul Saab de la Linköping la ora locala 14:41 și a rămas în aer 65 de minute.

În timpul zborului au fost efectuate mai multe teste pentru a verifica anumite aspecte ce țin de modul în care se comportă aparatul în aer, obiectivul fiind acela de a verifica dacă Gripenul face ceea ce inginerii se așteapta de la el.

“Această bornă pe care am atins-o arată ce parteneriat grozav este între Suedia și Brazilia. La mai puțin de cinci ani de la semnarea contractului, primul Gripen brazilian a efectuat primul sau zbor”, a declarat Hakan Buskhe, președinte și CEO al Saab.

Avionul ce poartă înmatricularea suedeză 39-6001 va fi utilizat într-un program de teste comun, Brazilia-Suedia, și este primul Gripen E ce vine cu noua configurație a cockpitului, cu acel display de dimensiuni uriașe denumit Wide Area Display (WAD).

(w670)

“Zborul a fost lin și avionul s-a comportat exact așa cum anticipam în urma simulărilor. A fost prima dată când am zburat cu un Gripen ce are Wide Area Display în cockpit și sunt bucuros să pot spune că așteptările mele au fost confirmate”, a explicat pilotul Richard Ljungberg.

Brazilia a comandat 36 de avioane Gripen NG, fiind primul client extern pentru această nouă fază de dezvoltare a platformei suedeze.

Vezi și: Primul Gripen E pentru Brazilia, în etapele finale. Urmează testele de zbor

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"