Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acord de patru miliarde de euro pentru flota de avioane Eurofighter
Compania Eurofighter și NETMA (Agenția NATO pentru Managementul Tornado și Eurofighter 2000) au semnat un acord în valoare de aproape 4 miliarde EUR pentru asigurarea materialelor necesare funcționării aeronavelor de luptă Eurofighter.

Acordul acoperă perioada 1 august 2021 – 31 decembrie 2026 (65 de luni) și reprezintă continuarea contractului existent C#3, pentru servicii de disponibilitate a materialelor.

Evaluat la 3,9 miliarde de euro, cu opțiuni în valoare de încă 0,9 miliarde, acordul reflectă puternica colaborarea dintre Eurofighter GmbH, companiile partenere Eurofighter și NETMA, în asigurarea unor niveluri ridicate de disponibilitate a aeronavelor Typhoon.

Contractul C#3 asigură menținerea disponibilității și stării operaționale a tuturor avioanelor Eurofighter Typhoon din flotele națiunilor producătoare, prin furnizarea planificată de asistență vitală în servicii de sprijin, inclusiv reparații de echipamente, achiziții pentru rezerve, planificare stocuri și logistică, se precizează în comunicatul companiei Eurofighter.

Contractul permite diferiților parteneri naționali din industrie - Airbus Germania, Airbus Spania, BAE Systems și Leonardo - să furnizeze echipamente și servicii și să se adapteze la nevoile clienților lor naționali.

G Ad:

Acordul vizează menținerea stării de operativitate pentru aproximativ 500 de avioane Eurofighter din Forțele Aeriene ale Germaniei, Italiei, Regatului Unit și Spaniei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Forțele Aeriene Române participă la exercițiul militar CASTLE FORGE. Aeronave F-15E Strike Eagle ale US Air Force au aterizat la Baza Aeriană Borcea
Coreea de Sud investește masiv în apărare: Știința și tehnologia de ultimă oră oferă o capacitate puternică pentru asigurarea păcii
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro