Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premieră pentru Forţele Aeriene Israeliene: A fost creată a treia escadrilă de avioane F-35, cu rol de pregătire a viitorilor piloţi
06 iul, 15:18
Forţele Aeriene Israeliene au pus bazele, la începutul acestei luni, unei a treia escadrile de avioane de luptă F-35I „Adir”. Escadrila 117 „First Jet” a fost reactivată ca ''unitate de antrenament F-35I'', înainte de a deveni ulterior o escadrilă completă şi operațională, precizează publicaţia Janes.com.

Asemănător celor două escadrile F-35I deja operaționale ale IAF - 140 „Golden Eagle” și 116 „Lions of the South” – excadrila 117 se află la Baza Aeriană Nevatim (cunoscută și sub numele de Baza Aeriană 28) în deșertul Negev din sudul Israelului. Toate cele trei escadrile formează Divizia Adir a IAF.

Potrivit publicaţiei Janes.com,  escadrila 117 „First Jet” are în componenţa sa, până în prezent, două avioane F-35I. Prima atribuţie a acestei noi escadrile va fi pregătirea viitorilor piloți IAF pentru operarea avioanelor F-35I. Forţele Aeriene Israeliene au precizat că Escadrila 117 va avea şi rol de ’’centru de antrenament’’ pentru celelalte două escadrile operaționale ale Diviziei Adir.”

Cu alte cuvinte, 117 „First Jet” va fi prima escadrilă de antrenament cu avioane de generaţia a V-a a IAF. Trebuie precizat că acest lucru este temporar, deoarece IAF îşi doreşte ca în următorii ani, escadrila 117 „First Jet” să fie completă şi operaţională aşa cum sunt escadrilele 140 „Golden Eagle” și 116 „ Lions of the South ”.

G Ad:

În luna aprilie, DefenseRomania a precizat că alte trei avioane de luptă ''Adir'' (F-35 I ) au aterizat la baza aeriană Nevatim din Israel. Astfel, Forţele Aeriene Israeliene au acum o flotă de 27 de avioane F-35.

Până în 2024, urmează să sosească în Israel încă 23 de avioane F-35, ceea ce va face ca Forţele Aeriene Israeliene să aibă o flotă formată din 50 de avioane de generaţia a V-a.

Israelul a fost de acord să achiziționeze suplimentar avioane F-35 din Statele Unite, deși configuraţia şi numărul exact nu a fost încă precizate.

Contractul israelian cu Lockheed-Martin, producătorul F-35, este pentru un număr total de 50 de avioane F-35, urmând ca aproximativ șase aeronave de acest tip să fie livrate în fiecare an până în 2024.

În decembrie 2019, vicepreședintele Lockheed-Martin, generalul Gary North, a vizitat Israelul. Gary North a declarat în timpul vizitei sale că Israelul înclină spre ideea de a avea în viitorul apropiat şi o a treia escadrilă de avioane F-35. 

În vara anului 2020, Forţele Aeriene Israeliene (IAF) au inaugurat a doua escadrilă de avioane stealth de a cincea generație F-35, cunoscută sub numele de „Leii Sudului", reînnoind istorică Escadrilă 116.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro