Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Airbus a prezentat proiectul fello´fly, menit să sporească performanţele de mediu ale aeronavelor comerciale
20 noi 2019 / 22:38
Airbus a dezvăluit fello´fly, cel mai recent proiect inspirat de biomimicry (proiectarea şi producţia de materiale, structuri şi sisteme inspirate din natură), menit să sporească performanţele de mediu ale aeronavelor comerciale, cu un impact semnificativ asupra reducerii emisiilor din industria aviaţiei, potrivit unui comunicat de pres ă al companiei  Airbus, remis DefenseRomania.

Conform unui comunicat al companiei, proiectul fello'fly al Airbus, care a fost inspirat de la zborul păsărilor migratoare,
îşi propune să demonstreze viabilitatea tehnică, operaţională şi comercială a două aeronave care zboară împreună pe distanţe mari.

,,Prin fello´fly, o aeronavă urmăritoare va prelua energia lăsată în urmă de către aeronava-lider, zburând prin curentul de aer ascendent pe care prima îl creează. Acest lucru asigură un efect de portanţă suplimentar aeronavei urmăritoare, ceea ce îi permite să reducă utilizarea motorului şi, prin urmare, să diminueze consumul de combustibil cu aproximativ 5-10% pe călătorie", explică sursa citată.

Soluţia tehnică la care lucrează Airbus implică funcţii de asistenţă a pilotului necesare pentru a se asigura că aeronava urmăritoare rămâne poziţionată în siguranţă pe direcţia fluxului de aer lăsat în urmă de către aeronava-lider, menţinând aceeaşi distanţă, la o altitudine constantă.

În ceea ce priveşte soluţia operaţională, Airbus lucrează, în colaborare cu companiile aeriene şi furnizorii din domeniul de control al traficului aerian (ATC), pentru a identifica nevoile operaţionale şi soluţiile adecvate pentru planificarea şi executarea operaţiunilor fello'fly.

,,Acest lucru evidenţiază importanţa pe care Airbus o acordă activităţilor din întreaga industrie pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor definite de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) şi de Comitetul pentru Protecţia Mediului Aviaţiei (CAEP)", se menţionează în comunicat.

Airbus urmează să înceapă testele de zbor cu două dintre aeronavele sale de tip A350 în 2020. Având în vedere potenţialul ridicat al industriei de a avea un impact pozitiv asupra mediului, Airbus vizează o cronologie ambiţioasă pentru o intrare controlată în serviciu (EIS - Entry-Into-Service), care este de aşteptat înainte de mijlocul următorului deceniu.

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spaţiului şi al serviciilor conexe. În 2018 a generat venituri de 64 de miliarde de euro şi a numărat aproximativ 134.000 de angajaţi la nivel mondial.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro