Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri locale în Rusia. Putin, 'șoc electoral' după rezultatul din Moscova
09 sep, 09:37
Partidul Rusia Unită, care îl sprijină pe preşedintele Vladimir Putin şi care se află la putere, a pierdut un număr mare de mandate în consiliul local din Moscova. Au fost numărate aproximativ 80% din voturi.

Partidul Rusia Unită, care îl sprijină Vadimir Putin, și-a mențiunut majoritatea, însă foarte greu. În Moscova, Rusia Unită a scăzut la aproape jumătate față de ultimul scrutin, rezultatul fiind un adevărat 'șoc electoral', informează Politico. Putin s-a confruntat cu un val de proteste și critici în vara acestui an.

 

Rezultat alegeri Rusia. Putin, 'șoc electoral' la Moscova

 

Candidații partidului Rusia Unită au obținut 24 de mandate din cele 45 din Duma orașului. În comparație, la ultimele alegeri, partidul lui Vladimir Putin a obținut 40 de mandate în Dumă! Până în prezent au fost numărate 80% din voturi.

Toată atenţia era concentrată asupra Moscovei, unde manifestaţii cu participarea a zeci de mii de persoane au avut loc toată vara la chemarea opoziţiei, ai cărei candidaţi au fost ţinuţi departe de scrutin. Câteva mii de persoane au fost arestate în timpul acestor manifestaţii cvasisăptămânale.

La Moscova, circa 7,2 milioane de alegători erau înscrişi pe listele electorale pentru a alege 45 de deputaţi în parlamentul oraşului.

Alegerile de duminică au fost unul dintre cele mai atent monitorizate scrutine din ultimii ani după ce excluderea multor candidaţi de opoziţie a declanşat cele mai ample proteste din capitala Rusiei din ultimul deceniu.

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari