Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri locale în Rusia. Putin, 'șoc electoral' după rezultatul din Moscova
09 sep 2019 / 09:37
Partidul Rusia Unită, care îl sprijină pe preşedintele Vladimir Putin şi care se află la putere, a pierdut un număr mare de mandate în consiliul local din Moscova. Au fost numărate aproximativ 80% din voturi.

Partidul Rusia Unită, care îl sprijină Vadimir Putin, și-a mențiunut majoritatea, însă foarte greu. În Moscova, Rusia Unită a scăzut la aproape jumătate față de ultimul scrutin, rezultatul fiind un adevărat 'șoc electoral', informează Politico. Putin s-a confruntat cu un val de proteste și critici în vara acestui an.

 

Rezultat alegeri Rusia. Putin, 'șoc electoral' la Moscova

 

Candidații partidului Rusia Unită au obținut 24 de mandate din cele 45 din Duma orașului. În comparație, la ultimele alegeri, partidul lui Vladimir Putin a obținut 40 de mandate în Dumă! Până în prezent au fost numărate 80% din voturi.

Toată atenţia era concentrată asupra Moscovei, unde manifestaţii cu participarea a zeci de mii de persoane au avut loc toată vara la chemarea opoziţiei, ai cărei candidaţi au fost ţinuţi departe de scrutin. Câteva mii de persoane au fost arestate în timpul acestor manifestaţii cvasisăptămânale.

La Moscova, circa 7,2 milioane de alegători erau înscrişi pe listele electorale pentru a alege 45 de deputaţi în parlamentul oraşului.

Alegerile de duminică au fost unul dintre cele mai atent monitorizate scrutine din ultimii ani după ce excluderea multor candidaţi de opoziţie a declanşat cele mai ample proteste din capitala Rusiei din ultimul deceniu.

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate