Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Algeria a interzis avioanelor militare franceze să îi survoleze spațiul aerian. Tensiunile dintre Alger și Paris escaladează
04 oct, 10:44
Algeria a interzis avioanelor militare franceze să îi survoleze spațiul aerian. Decizia fost confirmată de Armata Franței, care a dat asigurări că operațiunea militară franceză "Barkhane" de combatere a extremiștilor din regiunea Sahel din Africa, nu va fi afectată.

În cursul zilei de ieri, notează publicația franceză Opex360, colonelul Pascal Ianni, purtător de cuvânt al Armatei Franței, a confirmat că Algeria a interzis avioanelor militare franceze să îi survoleze spațiul aerian.

„În această dimineață am aflat că algerienii au închis spațiul aerian pentru avioanele militare franceze”, a precizat purtătorul de cuvânt al Armatei Franței, pentru AFP, citat de sursa menționată. „Această decizie nu afectează operațiunile sau misiunile din Sahel”, a dat asigurări oficialul francez.

El a subliniat faptul că Algerul nu a trimis nicio notificare oficială Parisului.

Două avioane militare de transport ale Franței nu au putut efectua zborurile ca urmare a acestei decizii.

G Ad:

În pofida asigurărilor pe care le-a oferit Armata Franței, sursa citată precizează că decizia Algeriei îngreunează misiunea Franței în Mali. Traversarea spațiului aerian al Algeriei, e cea mai scurtă rută aeriană dinspre Franța spre Mali.

1. -imagine fara descriere- (algeria_38226100.jpg)

De semnalat că președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că operațiunea militară franceză "Barkhane" de combatere a extremiștilor din regiunea Sahel din Africa, la care participă în prezent peste 5.000 mii de militari francezi, se va încheia în "primul trimestru al anului 2022".

 

Înainte de a lua această decizie, Algeria și-a rechemat ambasadorul de la Paris pentru consultări

 

Algeria a anunţat sâmbătă "rechemarea imediată pentru consultări" a ambasadorului său la Paris.

Decizia a venit ca urmare a declarațiilor preşedintelui francez Emmanuel Macron care a vorbit despre un "sistem politico-militar" aflat la putere la Alger.

Tensiunile dintre Algeria și Franța au început încă de săptămâna trecută după ce ambasadorul francez François Gouyette a fost convocat la Ministerul algerian de Externe pentru a fi notificat cu privire la un protest oficial după decizia Parisului de a reduce la jumătate numărul vizelor acordate algerienilor care doresc să călătorească în Franţa.

Algeria este o fostă colonie franceză. În 1954, Frontul de Eliberare Națională (FLN) a pornit Războiul Algerian de Independență. A fost un război de gherilă iar după aproape un deceniu de lupte urbane și rurale, algerienii au reușit să-i învingă pe francezi în 1962.

Președintele Emmanuel Macron a fost în centrul unui moment controversat în 2017 când în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, în timpul unei vizite în Algeria, a precizat că istoria Franței în Algeria a fost o „crimă împotriva umanității”.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro