Am lovit un depozit de carburant la 1.500 km în interiorul Rusiei, relatează ucrainenii
Statul Major ucrainean a apelat pe Facebook pentru a revendica atacurile de miercuri asupra a două depozite de combustibil din regiunile rusești Kirov și Rostov, precum și a unui depozit de artilerie de câmp al unui grup de trupe din regiunea Voronej. Obiectivul strategic din regiunea Kirov se află la 1.500 de kilometri de granița cu Ucraina.
Harta atacurilor cu drone asupra instalațiilor petroliere rusești. Infografic realizat de ArmyInform.
„În noaptea de 28 august a avut loc o lovitură asupra depozitului de combustibil Atlas situat în regiunea Rostov din Federația Rusă. În urma intervenției, în locul rezervoarelor verticale de stocare a izbucnit un incendiu. Avem informații despre implicarea mașinilor de pompieri în lichidarea consecințelor incendiului”, a declarat Statul Major al Ucrainei.
Potrivit canalului Telegram ”Astra”, pompierii nu reușesc să controleze incendiul, o altă explozie a avut loc în clădire miercuri noaptea târziu, iar focul s-a extins de la trei la al patrulea rezervor.
Ucrianenii au lovit un obiectiv situat la 1.500 de km de graniță, în regiunea rusă Kirov
„Loviturile (ucrainene) au vizat și depozitul de combustibil Zenit din regiunea Kirov și depozitul de artilerie de camp al Grupului de Armate Ruse Vest din regiunea Voronej a Federației Ruse”, a declarat Statul Major General, joi dimineață.
Kievul atacă rareori la o distanță de o mie și jumătate de kilometri sau mai mult, una dintre țintele la fel de îndepărtate ale forțelor armate ucrainene a fost radarul Voronezh-M din apropierea orașului rus Orsk, care a fost lovit în luna mai a acestui an.
Săptămâna trecută, au existat, de asemenea, rapoarte despre doborârea unei drone ucrainene în Murmansk, nord-vestul Rusiei europene, care se afla la 1.750 de kilometri de granița cu Ucraina.
Până acum Ucraina a folosit drone kamikaze cu rază lungă de acțiune cu ajutorul cărora lovește obiective din Rusia situate la distanțe foarte mari.
În lunile următoare, am putea asista la o diversificare a atacurilor ucrainene, care vor beneficia de două noi arme: drona-rachetă ucraineană Palîaniția și prima rachetă balistică ucraineană, aflată încă în teste, dar care ar putea fi operaționalizată pe repede-înainte, din cauza situației speciale în care se află Ucraina.
Palianîția este o dezvoltare ucraineană super-secretă, care a fost deja testată pe câmpul de luptă. Deși nu se cunosc informații oficaile, specialiștii ucraineni estimează că noua armă are o viteză dublă decât dronele Shahed, de aproximativ 400-450 de kilometri pe oră, iar cantitatea de explozibil ar putea fi chiar de patru ori mai mare, adică aprokimativ 200 de kg.
”Drona-rachetă ar putea folosi motorul care era pe rachetele Kh-55 de producție ucraineană, fabricată de Motor Sich. Aceste drone vor fi mult mai eficiente pentru noi pentru loviturile pe aerodromuri situate la 800 de kilometri”, consideră expertul în aviație, Valery Romanenko, într-un interviu pentru NV.
Ucraina va avea o rachetă balistică Hrim-2, cu o raza de acțiune de minim 280 de km, dar care ar putea zbura până până la 500 de km, potrivit estimărilor War Zone. Datorită vitezei lor, rachetele balistice cu focoase unitare puternic explozive pot pătrunde și mai adânc în ținte fortificate sau pot lansa lovituri mai puternice împotriva structurilor precum podurile.
Forțele armate ucrainene ar putea folosi rachete balistice împreună cu alte tipuri de rachete și drone pentru atacuri la scară mai mare și combinate, pentru a crea scenarii de lovitură mai greu de respins. La urma urmei, asta este exact ceea ce armata rusă face în mod regulat în timpul atacurilor masive asupra Ucrainei.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News