Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
20 iun, 14:40
Potrivit unui raport neclasificat al Pentagonului, incidentul a avut loc în vara anului trecut în timpul unei misiuni a US Air Force.
Drona MQ-9 Reaper, sursă foto: US Air Force

Pe data de 24 iunie 2020 decidenții US Army au luat decizia ca echipajul care opera de la sol UAV-ul MQ-9A Reaper să prăbușească aeronava fără pilot ca urmare a unei defecțiuni tehnice în timpul misiunii.

Raportul a fost citit de către cei de la Popular Mechanics, care au și publicat informația. Se pare că UAV-ul a suferit o scurgere majoră de combustibil în timpul misiunii și nu a mai putut să se întoarcă la baza sa. Sursa citată precizează că drona efectua o misiune în zona de comandă a U.S. Africa Command - Comandamentul Africa al Statelor Unite ale Americii.

Zona de acțiune a U.S. Africa Command cuprinde aproape întreg continentul african, cu excepția Egiptului. 

Raportul oficial nu precizează în ce țară s-a prăbușit MQ-9 Reaper și nici tipul misiunii la care UAV-ul lua parte. Aceste date au rămas confidențiale. Cel mai probabil e vorba de un stat din nordul Africii unde SUA operează drone Reaper în diverse misiuni.

G Ad:

Știm că militarii americani au ordonat echipajului prăbușirea UAV-ului, în locul unei aterizări de urgență. Decizia indică faptul că UAV-ul survola un teritoriu ostil. Sursa citată precizează că prăbușirea intenționată face aproape imposibil scenariul în care adversari ai SUA să aibă acces la secrete ale dronei, precum senzori sau sisteme de armament.

Pierderea materială se ridică la aproximativ 11.3 milioane de dolari. Știm din raportul citat că nimeni nu a decedat sau a fost rănit ca urmare a prăbușirii intenționate a dronei.

 

Dronele MQ-9 Reaper, UAV-uri care se află dislocate și în România

 

MQ-9 Reaper este o dronă fabricată de General Atomics și poate fi dotată cu rachete pentru misiuni de luptă, dar poate fi desfăşurată şi într-o configuraţie doar pentru misiuni de culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere.  

MQ-9 Reaper are o greutate de 2,2 tone și o autonomie de 1.850 kilometri. Drona poate atinge o altitudine maximă de 15.240 de metri și o viteză de 370 km/h.

Arma principală folosită de aceste drone sunt rachetele aer-sol AGM-114 Hellfire.

Amintim că în luna februarie a acestui an Forțele Aeriene ale SUA (USAF) au confirmat că avioanele de luptă fără pilot (UCAV) MQ-9 Reaper din România au început, din 1 februarie să execute zboruri operaționale telecomandate din SUA, intrând astfel în serviciul de luptă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro