Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amplă acțiune în Europa a forțelor speciale italiene împotriva grupării mafiote 'Ndrangheta. Operațiunea include și România
05 mai, 13:14
Italia a anunţat miercuri o vastă operaţiune a poliţiei în peninsulă, în Germania, în Spania şi în România împotriva 'Ndrangheta, cunoscuta mafie din Calabria (sud), relatează Agerpres,citând France Presse şi DPA.
Foto: @carabinieri.it - Facebook

'O operaţiune a poliţiei judiciare denumită 'PLATINIUM-DIA' împotriva 'Ndrangheta este în curs de desfăşurare în Germania, în România, în Spania şi pe întreg teritoriul naţional', menţionează un comunicat al Direcţiei naţionale de investigaţii antimafia (DIA) din Italia.

Această operaţiune este coordonată de Parchetul din Torino, capitala regiunii Piemont (nord), precizează comunicatul.

Operaţiunea vizează două clanuri ale 'Ndrangheta - familia Agresta şi familia Giorgi - aceasta din urmă fiind acuzată de trafic internaţional de droguri, în mai multe regiuni din Italia şi în Germania.

Peste 200 de membri DIA (Direzione Investigativa Antimafia), 100 de poliţişti şi jandarmi, susţinuţi de elicoptere şi unităţi de câini special dresaţi, precum şi un regiment militar iau parte la această operaţiune în Italia, în timp ce '500 de agenţi' participă în celelalte trei ţări, conform sursei citate.

În cursul raidurilor efectuate au fost puse sub sechestru bunuri, inclusiv imobiliare, în valoare de 'mai multe milioane de euro' şi au fost arestaţi mai mulţi suspecţi.

O conferinţă de presă a parchetului din Torino şi a anchetatorilor implicaţi în această operaţiune a fost anunţată pentru 09:00 GMT.

Potrivit publicaţiei La Repubblica, bandele 'Ndrangheta aveau legături în sudul Germaniei, în landul Baden-Wuerttemberg în regiunea lacului Constance. Infractorii aveau legături şi în Spania şi în România.

Mai multe sute de anchetatori sunt implicaţi în această operaţiune de amploare. Clanurile 'Ndrangheta sunt acuzate de trafic de droguri.

'Ndrangheta calabreză a depăşit de mult timp Cosa Nostra siciliană în calitate de cea mai mare organizaţie mafiotă din Italia, fiind considerată unul dintre cele mai puternice sindicate ale crimei organizate din lume din cauza controlului exercitat asupra cele mai mari părţi a cocainei care intră în Europa.

Chiar dacă domină traficul internaţional de droguri, mafia calabreză este de asemenea implicată în tranzacţii cu arme, spălare de bani, afaceri în sectorul construcţiilor şi în alte sectoare economice. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro