Armata rusă are o listă de ținte din Japonia și Coreea. Planurile sunt foarte detaliate
Pentru simularea unui război cu Japonia și Coreea de Sud, armata rusă a întocmit o listă detaliată a țintelor din ambele țări pentru pregătirea soldaților săi.
The Financial Times a publicat un material cu presupusele ținte din Japonia și Coreea de Sud, după ce publicația a primit acces la materiale secrete rusești din 2013 și 2014, furnizate de către serviciile secrete occidentale.
Pe listă sunt 160 de obiective, incluzând țintele militare (82 de ținte), dar și obiective civile precum fabrici, tuneluri mari și alte elemente de infrastructură civilă.
Țintele militare. Acestea includ sediul central sau regional al forțelor sud-coreene și japoneze, baze aeriene, stații radar și facilități navale, arată FT.
O altă prioritate este infrastructura energetică. Există 13 centrale nucleare japoneze pe listă, inclusiv instalații nucleare sau rafinării de combustibil. În Coreea de Sud, pe lângă poduri, oțelăriile Pohang și uzinele chimice Pusan sunt pe lista țintelor civile. Coordonatele pentru ținte sunt exacte, susține publicația.
Simulări pentru pregătirea ofițerilor ruși
Militari ruși operând sistemul de război electronic rusesc Parodist
Lista țintelor a fost inclusă într-o prezentare menită să arate capacitățile rachetelor de croazieră non-nucleare ale Kh-101 (X-101). Documentele poartă simbolul Academiei Militare de Arme Combinate, indicând faptul că au fost destinate pregătirii ofițerilor superiori.
Experții care au comentat documentele estimează că, cel mai probabil, informațiile datează din 2013 sau 2014. Cu toate acestea, nu există nicio indicație că acestea sunt planuri mai vechi care au expirat.
Planurile sunt foarte detaliate, în cazul celor două buncăre de comandă sud-coreene, inclusiv o estimare a forței necesare pentru a sparge fortificațiile acestora.
A doua prezentare arată cum Rusia testează apărarea antiaeriană a Japoniei și Coreei de Sud. Acesta sintetizează rezultatele zborului a două bombardiere strategice Tu-95 trimise de ambele țări la 24 februarie 2014, când Rusia a ocupat Crimeea și când a avut loc exercițiul militar americano-sud-coreean Foal Eagle.
Zonele de luptă asiatice și europene sunt conectate
Un conflict cu Rusia ar fi o provocare pentru Tokyo, arată profesorul Michito Curuoka de la Universitatea Keio din Japonia, care a lucrat anterior la Ministerul japonez al Apărării.
„În cazul unui conflict cu Coreea de Nord și China (...) s-ar putea să avem timp să ne pregătim și să luăm unele măsuri. Totuși, dacă ar exista o escaladare orizontală dinspre Europa (adică extinderea conflictului din Europa către Japonia), timpul de avertizare ar fi mai scurt și Japonia ar avea mai puține opțiuni pentru a preveni conflictul în sine”.
Relația cu Rusia rămâne una complicată pentru Japonia, întrucât nu a fost încheiat niciodată un tratat de pace între cele două țări cu privire la disputa asupra Insulelor Kurile, care au fost ocupate de Armata Roșie la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, rezidenții japonezi fiind expulzați.
William Alberque, care a fost director în NATO pentru controlul armelor și dezarmare și acum lucrează la Centrul Stimson, a declarat că documentele scurse și desfășurarea actuală a trupelor nord-coreene în Ucraina arată fără dubiu cum „teatrele de război asiatice sunt legate direct și indisolubil de cele ale Europei".
„Asia nu poate evita conflictele în Europa, iar Europa nu poate sta cu mâinile în sân dacă izbucnește războiul în Asia”, a spus Alberque. „Într-o situație în care Rusia a decis să atace din senin Estonia, ar trebui să atace forțele și instalațiile americane în Japonia și Coreea în același timp”, a adăugat el.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News