Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata Statelor Unite caută contractori pentru un sistem îmbunătățit de livrare a oxigenului pentru parașutiști
20 aug, 13:25
Comandamentul de Contractare al Armatei SUA a emis o solicitare de informații pentru achiziția unui sistem îmbunătățit de livrare a oxigenului pentru parașutiști (PODS).

Studiile privind consumul de oxigen au confirmat faptul că actuala mască de oxigen a parașutiștilor, care utilizează o tehnologie de diluare, nu poate oferi parașutistului suficient oxigen.

„Viitoarele sisteme de parașută Ram Air trebuie să aibă rate de coborâre de aproximativ 2,7 metri/secundă de la o altitudine de 10.600 de metri și un timp de consum de 60 de minute calculat de la ieșirea parașutistului din aeronavă și până la sol”, se arată în cerere.

În prezent, se preconizează că un sistem complet este alcătuit dintr-o mască de oxigen pentru parașutist (POM), un sistem individual de oxigen (IOS), un cilindru de salvare, o consolă de oxigen pentru a sprijini pre-respirația parașutistului sau cerințele suplimentare oxigen, o pompă pentru a încărca IOS-ul și un dispozitiv de testare pentru a testa performanța POM la sol. 

(w670)

Conform cerințelor tehnice, noul sistem ar trebui să ofere parașutistului o concentrație suficientă de oxigen pentru o coborâre de minim 45 de minute, plus să furnizeze oxigen suficient pentru a susține parașutistul printr-o fază de pre-respirație de 75 de minute.

De asemenea, a fost menționat faptul că sistemul îmbunătățit de furnizare a oxigenului cu parașuta trebuie să funcționeze la temperaturi cuprinse între -18 grade Celsius și +60 de grade Celsius cu o umiditate cuprinsă între zero și 100%.

Vezi și: Armata SUA schimbă sistemul de parașute, după 69 de ani

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia