Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata SUA primește cea mai nouă versiune a elicopterului Apache AH-64E
28 ian, 11:36
Potrivit unui comunicat de presă, Armata SUA va avea în dotare cea mai nouă variantă a elicopterului Apache AH-64E - versiunea 6 (V6).
Apache, foto: Lockheed Martin / Facebook

V6 este echipat cu sisteme electronice care includ cele mai noi sisteme de comunicații, navigație, senzori și arme. Modelul a fost îmbunătățit cu sistemul dezvoltat de Lockheed-Martin - Modernized Target Acquisition Designation Sight / Pilot Night Vision System (MTADS / PNVS), care include un nou laser integrat cu infraroșu, pentru o identificare mai facilă a țintei și include capabilități îmbunătățite de filmare în infraroșu. Mecanismul senzorului de zi GEN3 (GEN3 DSA) dublează câmpul vizual al senzorului și crește rezoluția, iar posibilitatea de a capta imagini color îmbunătățește detectarea și identificarea țintelor.

„GEN3 DSA crește eficacitatea Apache-ului. Prin adăugarea Near-Infrared (NIR) și a imaginilor color se ușurează detectarea țintelor, minimizând greșelile de comunicare în interiorul cabinei”, a declarat pilotul Logan Featherston. „Îmbunătățirile aduc detalii importante despre țintă și zona din jurul acesteia”.

V6 are, de asemenea, comunicații Link 16, care permite Apache să comute rapid conexiunile de rețea și să îmbine diferite rețele pentru o imagine operațională. Software-ul acceptă, de asemenea, schimbul de mesaje text, date de imagini și oferă două canale digitală de voce.

Membrii echipajului pot primi direct în cabină imagini de la aeronave fără pilot (UAS), pot controla senzorii UAS-urilor și pot direcționa traseul de zbor al UAS. Membrii echipajului pot, de asemenea, să transmită soldaților de pe teren situația în timp real.

Actualizările radarului Longbow au adaptat capabilitățile pentru misiuni navale, permițând radarului să urmărească navele, dublând în același timp autonomia de detectare a Longbow. Software-ul V6 are, de asemenea, capacitatea de a urmări aeronavele mici fără pilot, potrivit Defence-blog.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro