Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac cu rachete, atribuit Israelului, asupra unei baze aeriene din Siria
09 oct, 12:07
Doi combatanţi străini pro-Damasc au fost ucişi, iar mai mulţi soldaţi sirieni răniţi vineri seara în urma unui atac cu rachete, atribuit Israelului, asupra unei baze aeriene din centrul Siriei, a comunicat sâmbătă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Doi străini au decedat în urma loviturii care a vizat baza aeriană T4 în provincia Homs, a indicat OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Potrivit cotidianului The Times of Israel, agenţia de presă siriană SANA a declarat că în jurul orei 21:30 avioanele Forţelor Aeriene Israeliene au lansat rachete asupra aeroportului militar T4' din direcţia Al-Tanf, un avanpost american amplasat la granița dintre Siria, Iordania și Irak.

Potrivit sursei citate, în urma acestei 'agresiuni au fost răniţi şase soldaţi şi provocate pagube materiale'.

Rami Abdel Rahmane, şeful OSDO, a afirmat că atacul cu rachete israeliene a vizat un depozit de drone. La solicitarea AFP, armata israeliană a refuzat orice fel de comentariu pe acest subiect.

G Ad:

Potrivit agenţiei de presă Sana, citată de dpa, apărarea antiaeriană siriană a doborât majoritatea rachetelor.

Israelul confirmă rar astfel de atacuri în Siria vecină, dar afirmă cu regularitate că statul israelian nu va permite ca această ţară să devină un cap de pod pentru forţele Republicii islamice Iran, inamicul declarat al Israelului.

De la începutul războiului în Siria în 2011, armata israeliană efectuat periodic raiduri în această ţară, vizând în principal poziţii ale forţele iraniene, pe cele ale Hezbollahului libanez şi ale trupelor guvernamentale siriene.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro