Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoevaluarea Forțelor Aeriene Române: F-16 și radare tridimensionale TPS 77, cele mai notabile realizări
03 feb, 18:23
Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat azi la ședința de autoevaluare a activității Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA) pe anul 2019, desfășurată la sediul instituției.

„Vă felicit pentru realizările din 2019! Ați consolidat capacitatea operațională a structurilor, ați deschis cu succes o misiune în teatrul de operații Mali, ați continuat programele esențiale de înzestrare. Aveți planuri bine conturate pentru 2020. Vă asigur că Statul Major al Apărării va sprijini în continuare eforturile dumneavoastră!”, a transmis generalul-locotenent Daniel Petrescu, potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania.

Șeful SMFA a prezentat modul în care au fost atinse obiectivele asumate în anul 2019. Obiectivul general a fost legat de îndeplinirea misiunilor încredințate pe plan național și internațional, dar și de accelerarea procesului de consolidare a capacității de luptă a Forțelor Aeriene Române, pentru asigurarea supravegherii și avertizării timpurii, descurajării și respingerii acțiunilor aeriene agresive la adresa României.

F-16 și radare tridimensionale TPS 77, cele mai notabile realizări


(w670) Radarul mo

Sursa citată amintește că, în 2019, SMFA a derulat cu succes procesul de operaționalizare a primei escadrile F-16 pe aerodromul Borcea (Escadrila 53) și a achiziționat ultimele două radare tridimensionale cu distanță mare de descoperire TPS 77. Acestea au intrat, din luna iulie, în Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană sub comandă NATO.

SMFA a continuat programul de înzestrare cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare HSAM și a lansat procedurile pentru realizarea infrastructurii necesare operaționalizării capabilității HSAM, realizată cu sisteme PATRIOT, în locațiile Mihai Bravu și Capu Midia.

Statul Major al Forțelor Aeriene a asigurat constituirea, pregătirea și dislocarea Detașamentului de patru elicoptere de transport Carpathian Pumas la misiunea ONU de stabilizare/menținere a păcii în Republica Mali (MINUSMA), realizarea capacității de luptă complete (FOC) în locația Gao (Camp Castor) și asigurarea continuă a sprijinului administrativ pe timpul executării misiunii, mai transmite sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Radarul modern TPS-77 al Forțelor Aeriene Române, printre cele mai așteptate apariții

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Ken McCallum, spionul care a anchetat atacul asupra colonelului GRU Serghei Skripal, numit la conducerea MI5
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Cititorii DefenseRomania își pot exprima opiniile și în cadrul materialelor de pe site
Masacru în Ciad. Zeci de militari și civili au fost uciși de gruparea ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk