Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aviația Strategică a Federației Ruse a fost alertată pentru executarea de exerciții cu lansări de rachete
06 iul, 10:49
Ministerul rus al Apărării a informat, pe 06.07.2021, că bombardiere strategice de tip Tu-160 și Tu-95MS, capabile să poarte armamente nucleare, participă la manevrele Aviației cu rază lungă de acțiune, care au început în Rusia.

“În total, la exerciții participă aproximativ 20 de unități de tehnică de aviație, inclusiv bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, precum și avioane-cisternă Il-78”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de principalele agenții din Rusia (Interfax, Tass, RIA Novosti).

Pentru participarea la exerciții, au fost alertate unități militare aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din Regiunile Saratov, Amur, Irkutsk și Ryazan.

“În timpul activităților de pregătire pentru luptă, echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune vor îndeplini misiuni de redislocare a tehnicii de aviație pe aerodromuri operative, vor executa zboruri de instrucție cu realimentare în aer și vor întrebuința mijloacele de distrugere de aviație împotriva unor ținte terestre din poligoane”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Exercițiul tactic de zbor, care va dura până pe 09 iulie, se desfășoară sub conducerea comandantului Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash.

G Ad:

După cum au informat reprezentanții ruși, în primele ore ale exercițiului, bombardiere strategice Tu-95MS ale Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat zboruri pe timp de noapte, cu lansări de rachete de croazieră.

“În Regiunea Saratov, în cadrul marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune de pe aerodromul Engels, echipaje ale bombardierelor Tu-95MS au executat zboruri pe timp de noapte. Personalul a îndeplinit misiuni de scoatere a tehnicii de aviație de sub atacul adversarului convențional, precum și lansări de rachete de croazieră”, au informat reprezentanții ministerului.

Avioanele Tu-160 și Tu-95MS reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare rusești.

Echipajele Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific.                  

Comentariul autorului: Exercițiul tactic de zbor desfășurat în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse are loc pe fondul unor activități de pregătire pentru luptă de amploare desfășurate de forțele NATO în diverse regiuni, în special din Europa.

Astfel, probabil că, în zilele următoare, bombardierele strategice rusești vor îndeplini misiuni de patrulare deasupra apelor neutre din mai multe zone fierbinți. Între acestea se află și Regiunea Mării Negre, unde este în curs de desfășurare exercițiul NATO Sea Breeze-2021.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro