Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane de luptă americane desfășoară exerciții privind distrugerea tehnicii militare de producție rusească
08 dec 2020 / 18:11
Serviciul de presă al Forțelor Aeriene ale SUA a anunțat că avioane militare americane participă la exercițiul Emerald Flag, care se desfășoară în poligonul bazei Anglin, dislocată în statul Florida. În timpul acestuia, avioanele de luptă au distrus o mare diversitate de tehnică militară rusească.

Una dintre misiunile îndeplinite de piloții americani pe parcursul exercițiului a constat în lovirea unor categorii de tehnică militară din dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse. Este vorba despre sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf, avioane Su-34, tancuri T-72 și alte mijloace tehnice de producție rusească.

Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene ale Statelor Unit, toate aceste echipamente militare rusești reprezintă ținte potențiale pentru eventuale atacurile aeriene ale militarilor americani. Trebuie remarcat faptul că tancuri de tip T-72 au participat în mod direct la exercițiile aflate în curs de desfășurare.

După cum a anunțat Serviciului de presă al Forțelor Aeriene ale SUA, armata americană a folosit platforme terestre, aeriene și spațiale în timpul activităților. La exercițiu a participat Aripa 96 Aviație, care are ca misiune principală testarea armamentelor.

Partea americană nu a precizat în ce format s-a realizat distrugerea sistemelor de apărare antiaeriană S-400. Trebuie remarcat faptul că, în anumite cazuri, astfel de exerciții au loc în formatul de modelare computerizată.

Comentariul autorului: Deși folosește de mult timp această practică, în ultima perioadă, armata americană a intensificat achiziționarea de armamente, muniții și tehnică militară de producție sovietică sau rusească. Acestea sunt cumpărate de la state partenere ale Federației Ruse, care nu mai vor să le folosească.

Întrebuințarea acestor mijloace în procesul de pregătire pentru luptă are ca scop perfecționarea pregătirii militarilor, în condiții cât mai apropiate de cele ale unui potențial conflict.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro