Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane de vânătoare japoneze F-15 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS în Marea Japoniei
11 Martie, 12:52
Departamentul pentru informare și comunicare în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a informat că, pe 11.03.2021, avioane de vânătoare japoneze de tip F-15 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS, care au zburat deasupra Mării Japoniei și în partea de nord-vest a Oceanului Pacific.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei și Oceanului Pacific. Acestea au fost excortate de avioane de vânătoare Su-35S ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele rusești au fost însoțite de avioane de vânătoare F-15 din cadrul Forțelor Aeriene ale Japoniei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Tass și Interfax.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că zborul avioanelor Tu-95MS a durat peste nouă ore. Acesta a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

Comentariul autorului: Bombardierele strategice rusești de tip Tu-95MS au decolat, probabil, de pe aerodromul Ukrainka din Regiunea Amur. Acestea aparțin unui regiment de aviație al Diviziei 326 Aviație de Bombardament - Ukrainka din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Este pentru prima dată în acest an când bombardierele rusești din Extremul Orient îndeplinesc misiuni de patrulare în proximitatea frontierelor Japoniei. Ultimul zbor similar a fost efectuat pe 06.11.2020.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro