Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă
23 oct 2019 / 14:14
Problema achiziționării de avioane de vânătoare rusești  Su-35 și Su-57 nu a fost discutată în cursul convorbirilor pe care președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan, le-au avut astăzi la Soci, le-a declarat jurnaliștilor directorul Serviciului federal pentru colaborare tehnico-militară al Federației Ruse (FSVTS), Dmitri Șugaev, potrivit TASS.

„Nu, nu s-a discutat”, a spus el, răspunzând la întrebarea dacă s-a pus problema achiziţionării unor avioane de vânătoare de către Turcia.

Shugaev consideră că este prea devreme să vorbim despre organizarea de negocieri contractuale privind vânzarea unor avioane Su-35 și Su-57 către Turcia. Cu toate acestea, consultările pe această problemă, a spus el, sunt în desfășurare.

,,Astăzi este încă prematur să vorbim despre orice negocieri contractuale", a precizat Shugaev. ,,Încă nu au început. [Negocierile] concrete nu sunt în desfășurare, consultări sunt în derulare pe acest subiect", a mai precizat acesta.

Potrivit lui Shugaev, partea turcă studiază în mod activ problema achiziţionării unor avioane de vânătoare. El a amintit că avioanele ruseşti de vânzătoare i-au fost prezentate lui Erdogan în cadrul show-ului aeronautic MAKS 2019. 

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv