Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă
23 oct 2019 / 14:14
Problema achiziționării de avioane de vânătoare rusești  Su-35 și Su-57 nu a fost discutată în cursul convorbirilor pe care președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan, le-au avut astăzi la Soci, le-a declarat jurnaliștilor directorul Serviciului federal pentru colaborare tehnico-militară al Federației Ruse (FSVTS), Dmitri Șugaev, potrivit TASS.

„Nu, nu s-a discutat”, a spus el, răspunzând la întrebarea dacă s-a pus problema achiziţionării unor avioane de vânătoare de către Turcia.

Shugaev consideră că este prea devreme să vorbim despre organizarea de negocieri contractuale privind vânzarea unor avioane Su-35 și Su-57 către Turcia. Cu toate acestea, consultările pe această problemă, a spus el, sunt în desfășurare.

,,Astăzi este încă prematur să vorbim despre orice negocieri contractuale", a precizat Shugaev. ,,Încă nu au început. [Negocierile] concrete nu sunt în desfășurare, consultări sunt în derulare pe acest subiect", a mai precizat acesta.

Potrivit lui Shugaev, partea turcă studiază în mod activ problema achiziţionării unor avioane de vânătoare. El a amintit că avioanele ruseşti de vânzătoare i-au fost prezentate lui Erdogan în cadrul show-ului aeronautic MAKS 2019. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Venezuela a condamnat doi mercenari ai SUA acuzați că au vrut să-l răpească pe Maduro
România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro