Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane din mai multe state membre NATO au îndeplinit misiuni în sprijinul activităților de la “Sea Breeze-2021”
01 iul, 21:35
Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 01.07.2021, avioane cu diferite destinații din SUA, Marea Britanie și Turcia au îndeplinit misiuni deasupra Mării Negre, precum și în România și Bulgaria, în sprijinul activităților desfășurate în cadrul exercițiului Sea Breeze-2021.

Astfel, deasupra Mării Negre s-au aflat un avion american de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon, precum și un avion de cercetare Bombardier Challenger 650 Artemis aparținând Forțelor Aeriene ale SUA. În același timp, în spațiul aerian al Bulgariei a evoluat un avion AWACS de tip E-3CF din cadrul Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, iar în România un avion turcesc de tip Boeing E-7T.

Avionul de patrulare antisubmarin de tip Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA, cu numărul de bord 168439, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava a ieșit deasupra apelor neutre ale Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 6.670 de metri cu o viteză de circa 865 de kilometri pe oră. Avionul a zburat, în special, în cercuri concentrice deasupra unui raion maritim situat la est de Tulcea.

G Ad:

Avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din România. Aeronava, cu numărul de bord N488CR și indicativul radio BRIO68, a evoluat în proximitatea Peninsulei Crimeea și a Ținutului Krasnodar din Federația Rusă, precum și în centrul Mării Negre. Aceasta a zburat la o altitudine de  aproximativ 7.510 de metri cu o viteză de circa 620 de kilometri pe oră.

Avionul AWACS de tip E-3CF din cadrul Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru. Aeronava, cu indicativul radio NATO33, s-a învârtit în cerc deasupra teritoriului Bulgariei, într-un raion situat la vest de Burgas.

Avionul turcesc de tip Boeing E-7T a decolat de la Baza Aeriană Konya și a zburat deasupra României, între Tulcea și Constanța.

Probabil că, aeronavele de cercetare au îndeplinit misiuni de culegere de informații despre situația de la suprafața apei și despre forțele rusești din Marea Neagră și din zona de litoral a Peninsulei Crimeea și Ținutului Krasnodar. În același timp, aeronavele E-3CF și E-7T au asigurat cooperarea dintre navele și avioanele participante la exercițiul Sea Breeze-2021.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro