Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane F-16 operaționale, scoase la vânzare în sectorul privat
03 sep, 22:53
Dacă te-ai gândit să îți achiziționezi un avion F-16 din sectorul privat, trebuie să afli că o firmă din Statele Unite tocmai a scos la vânzare trei aparate.

Jet Lease, o firmă de leasing de aeronave din Palm Beach, Florida, SUA, a scos la vânzare pe site-ul companiei trei avione operaționale F-16. Practic, potrivit celor de la The Drive, un cumpărător își poate achiziționa o mini-escadrilă privată de F16.

Avioanele F-16 scoase la vânzare provin din Iordania. Iordania a cumpărat zeci de aparate F-16 second hand din state NATO precum Belgia și Olanda, între 2008 și 2017. 

 

Cât costă să îți cumperi un F-16

 

Sursa citată precizează că vânzarea aparatelor F-16 în sectorul privat nu este un fapt neobișnuit, ele fiind achiziționate în general de diverși magnați sau companii aeriene, însă sunt demilitarizate. Interesant în cazul uneia dintre aeronavele F-16 este că aceasta nu a fost demilitarizată, o diferență esențială între avioanele F-16 care au fost achiziționate prin sectorul privat.

Așadar, e vorba despre un F-16A/B Fighting Falcon, fabricat prin anii 1980, scos la vânzare pentru 8,5 milioane de dolari. Avionul a suferit și modernizări care îi permit să aibă o perioadă de viață de 8.000 de ore. Celelalte două aparate sunt F-16AM și BM Block 20 Mid-Life-Update. Prețul acestora din urmă este similar, el fiind negociabil. Toate trei avioane provin din Iordania.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene