Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane rusești Su-24 și Su-30 care se apropiau de spațiul României, interceptate de Typhoon britanice de la Kogălniceanu
24 iun, 19:43
Avioanele britanice Eurofighter Typhoon care execută misiunea de poliție aeriană de la Baza Mihail Kogălniceanu au interceptat mai multe avioane rusești care se apropiau de Zona de Identificare Aeriană a României dinspre Marea Neagră.

Mai multe avioane de luptă rusești Su-24 Fencer și Su-30 Flanker au fost urmărite pe 22 iunie intrând în Zona de Identificare a Zborului, care este zona spațiului aerian internațional controlat de România, se arată într-un comunicat al NATO.

Aeronavele rusești nu informaseră despre planurile de zbor și nici nu au contactat controlorii de trafic aerian, mai precizează sursa citată.

"Interceptarea de astăzi demonstrează că suntem integrați complet în sistemul NATO de poliție aeriană de la baza noastră de operare de aici, din România", a declarat Stephen Lamping comandantul detașamentului RAF Typhoon din România.

"Aceasta a fost o operațiune de rutină pentru RAF care are o mare experiență. Misiunea nu a fost diferită de ceea ce fac alte aeronave NATO în alte zone în mod regulat", a mai adăugat el.

G Ad:

Avioanele Eurofighter Typhoon au fost alarmate pentru interceptare și au fost coordonate de controlorii de luptă aeriană români care operează de la Centrul de raportare a controlului din România. Avioanele rusești au părăsit FIR (Flight Information Region) Romania înainte să intre în raza vizuală a avioanelor britanice.

Interesant de semnalat e că incidentul a avut loc pe data de 22 iunie, cu exact o zi înainte ca Federația Rusă să susțină că a deschis foc de avertisment împotriva distrugătorului britanic HMS Defender care ar fi intrat în apele teritoriale ale Crimeei. Londra a dezmințit informația și a transmis că e o știre falsă, iar modul în care Moscova a prezentat incidentul indică o campanie rusă de dezinformare. De fapt, distrugătorul britanic efectua o 'traversare inofensivă în apele teritoriale ucrainene'.

 

Eurofighter Typhoon britanice, msiuni de poliție aeriană de la Kogălniceanu

 

Amintim că interceptările aeronavelor în această regiune a frontierei NATO sunt efectuate de către efective militare de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde alături de aeronavele MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon ale României, partenerii noștri din cadrul NATO participă și ei la misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO.

Misiunile sunt autorizate de la Centrul de Operaţii Aeriene al NATO de la Torejon, din Spania.

În prezent, un detașament britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, execută misiuni de poliție aeriană, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro