Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioane Sukhoi Su-34 din Rusia au făcut primul zbor nocturn în stratosferă
30 sep 2020 / 16:58
Echipajele avioanelor multirol de generația 4++, Sukhoi Su-34 din cadrul diviziei de aviație a districtului militar central, din regiunea Chelyabinsk, au efectuat un zbor pe timp de noapte în stratosfera inferioară și au distrus un inamic ipotetic la o viteză supersonică, potrivit serviciului de presă al Districtului Militar Central.

"În timpul zborului de antrenament, echipajele avioanelor Sukhoi Su-34 au efectuat urcări la altitudini de aproximativ 15 kilometri, în stratosfera inferioară. La atingerea vitezei supersonice au executat manevre de interceptare și de eliminare a unui inamic ipotetic. Echipajele au operat complet pe cont propriu, fără a contacta stațiile de apărare antiaeriană de la sol, ceea ce a făcut sarcina mai complexă", se mai arată în comunicat, transmite TASS.
În octombrie anul trecut, un regiment aerian al districtului militar central a primit cea mai nouă generație de avioane 4++. Ultimele trei avioane au fost distribuite în regiunea Chelyabinsk fiind astfel format un al doilea escadron de avioane Sukhoi Su-34.

Sukhoi Su-34 este transformat din avionul de vânătoare Sukhoi Su-27. Sarcina principală a avionului este distrugerea țintelor terestre, aeriene și a infrastructurilor protejate. Este capabil să efectueze și recunoaștere aeriană. 

Sukhoi Su-34 a efectuat primul său zbor pe 13 aprilie 1990, dar a intrat în serviciu pe 20 martie 2014. Viteza maximă este de 1.400 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari, de 1.900 de kilometri pe oră. Are o autonomie de zbor de 4.500 kilometri fără realimentare și 7.000 kilometri cu realimentare aeriană. Altitudinea maximă este de 14.650 metri.

Ca armament, Su-34 este echipat cu un tun de calibru 30 mm și poate transporta 12 rachete aer-aer sau aer-sol de diferite tipuri.

G Ad:

Din 30 septembrie 2015, avioanele Sukhoi Su-34 au participat la operațiuni de luptă în Siria. Unele au zburat de la baza aeriană Khmeimim din Siria și altele de la baza aeriană Hamadan din Iran.

Citește și: Rusia nu va pleca prea curând din Siria! Acord între Moscova şi Damasc pentru extinderea bazei Khmeimim

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro