Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioanele Eurofighter spaniole dislocate în România, prima misiune de interceptare: Două Su-30 rusești, deasupra Mării Negre
05 Martie, 15:11
Avioanele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Spaniole, dilocate la baza Mihail Kogălniceanu, au efectuat prima misiune de interceptare în cadrul serviciului de Poliție Aeriană.

Potrivit NATO, misiunea a avut loc ieri, pe 4 martie, când radarele Alianței au identificat două aeronave în spațiul aerian internațional. E vorba de două Su-30 care zburau în sudul Mării Negre.

Centrul de Operațiuni Aeriene Combinate, de la Torrejon, Spania, a dat undă verde ca avioanele Eurofighter dislocate în România să intercepteze cele două avioane.

Comandantul detașamentului spaniol de la Mihail Kogălniceanu a precizat, potrivit sursei citate, că în timpul misiunii avioanele Eurofighter au identificat două avioane rusești Su-30 care zburau cu transponderele închisă și fără să aibă un plan de zbor.

 

G Ad:

Misiunea avioanelor Eurofighter spaniole s-a desfășurat în mod profesionist, demonstrând capacitatea NATO de a răspunde oricărei situații

 

Locotenentul colonel José Enrique Hernández Medel, comandantul detașamentului spaniol aflat în România, a adăugat că misiunea s-a desfășurat în mod profesionist și a demonstrat capacitatea NATO de a răspunde rapid situațiilor apărute în apropierea spațiului aerian al Alianței.

Amintim că la începutul lunii februarie un detașament al Forțelor Aeriene Spaniole a ajuns în România. Acesta va executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comanda NATO în următoarele două luni, alături de militari aparţinând Forţelor Aeriene Române, cu aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR.

Este pentru prima dată când Spania trimite avioane Eurofighte în sud-estul NATO pentru a sprijini măsurile de descurajare și apărare ale Alianței.

Dislocarea detașamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro