Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioanele românești au interceptat și urmărit avioane ale Rusiei. NATO: O zi „neobișnuit de aglomerată”
30 Martie, 18:16
NATO anunță că în cursul zilei de 29 martie 2021 avioanele de vânătoare ale Alianței au fost nevoite să se ridice de 10 ori de la sol pentru a intercepta bombardiere și avioane de luptă ale Federației Ruse, o frecvență neobișnuit de ridicată.

În mai puțin de șase ore au fost interceptate șase grupuri diferite de aeronave militare rusești care zburau în apropiere de spațiul aerian al Alianței, informează NATO, într-un comunicat oficial.

NATO subliniază că misiunile de pe data de 29 martie demonstrează „disponibilitatea și capacitatea forțelor NATO de a proteja granițele Alianței 24 de ore din 24”.

Potrivit sursei citate aeronavele F-16 norvegiene au interceptat în nordul Europei avioane rusești după ce acestea din urmă s-au apropiat de coasta Norvegiei. Au fost interceptate două bombardiere Tu-95, care ulterior s-au îndreptat spre sud, determinând Marea Britanie și Belgia să ridice Eurofighter, respectiv F-16. Ulterior, F-urile norvegiene au interceptat și două Tu-160.

„Radarele NATO au detectat, de asemenea, trei avioane militare rusești în apropierea spațiului aerian al NATO din regiunea Mării Negre”, mai precizează sursa citată. Avioane de vânătoare din Turcia, România și Bulgaria au participat la operațiunea de interceptare în cadrul Poliției Aeriene. Avioanele NATO au „urmărit avioanele Federației Ruse până când acestea au părăsit zona”.

NATO nu precizează în cazul țării noastre despre ce avioane au efectuat interceptarea. Totuși, analizând ultimele incidente de acest fel, cel mai probabil este vorba de aeronave de tip MiG-21 LanceR.

Totodată, într-un incident separat, avioanele de vânătoare ale Italiei au interceptat un Il-38 care a fost escortat peste Marea Baltică și care zbura din Kaliningrad.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro