Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avioanele Su-57 vor fi echipate cu rachete hipersonice Kinzhal
07 noi, 10:42
Noul avion Su-57 stealth produs de Rusia va avea un avantaj față de F-35-ul american, transmite nationalinterest.org.

Mass-media de stat din Rusia a anunțat integrarea rachetei hipersonice Kinzhal pe Su-57 la începutul acestei săptămâni: "În conformitate cu Programul de Stat al Rusiei pentru Armament, perioada 2018-2027, avioanele Su-57 vor fi echipate cu rachete hipersonice. Avioanele vor fi echipate cu rachete cu caracteristici similare cu cea a rachetelor Kinzhal, dar de dimensiuni mai mici", spune o sursă din industria de apărare.

Perspectiva rachetelor hipersonice pe Su-57 a fost preconizată anterior de Boris Obnosov, directorul general al Tactical Missiles Corporation (KTRV): „În perspectivă, cu siguranță putem anticipa această armă hipersonică pentru deceniul următor. Totul va veni la timp pentru Su-57, probabil și arme hipersonice."

Președintele rus Vladimir Putin a spus în 2018 că racheta Kinzhal Kh-47M2 este o rachetă hipersonică, nucleară sau convențională: „Racheta care zboară cu o viteză hipersonică, de 10 ori mai rapidă decât viteza sunetului, poate fi ghidată în toate fazele traiectoriei sale de zbor, ceea ce îi permite, de asemenea, să depășească toate sistemele de apărare antiaeriene și anti-rachete existente, transportând focoase nucleare și convenționale pe o distanță de peste 2.000 de kilometri. "

 

Avioane modificate după rachete

 

Speculațiile anterioare pe acest subiect s-au concentrat în jurul dificultăților de montare a rachetelor Kinzhal pe Su-57 fără a compromite capabilitățile avionului. Această dezvoltare poate fi luată ca un semn al încrederii Kremlinului în proiectul Su-57, care depinde în mare măsură de progresul de fabricație al noului motor Saturn Izdeliye 30 pentru acest avion. Nu există nicio referire dacă varianta mai mică a rachetei Kinzhal va fi sau nu compatibilă cu alte avioane produse de Rusia la care racheta originală Kh-47M2 nu se potrivește.

Racheta Kinzhal a fost prezentată pentru prima dată împreună cu avionul supersonic MiG-31K, un upgrade al lui MiG-31 proiectat special pentru noua rachetă hipersonică.

 (w670)

De asemeanea bombardierul Tu-22M, a fost modificat iar noua variantă Tu-22M3 poate transporta patru rachete Kinzhal. În timp ce aceste două aeronave au fost modificate pentru a transporta Kh-47M2 Kinzhal, se presupune că racheta Kh-47M2 a fost modificată pentru putea fi transportată de noile avioane Su-57 de generația a 5-a.

Vezi și: Rusia va folosi pentru prima oară rachetele hipersonice Kinzhal 

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"