Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Azerbaidjanul susține că a doborât două avioane Su-25 ale Armeniei
29 oct 2020 / 14:04
Ministerul azer al Apărării a susținut joi că forțele sale de apărare antiaeriană au doborât două avioane de Su-25 ale Forţelor Aeriene Armene.

Ministerul azer al Apărării susţine într-un comunicat de presă, publicat azi, 29 octombrie, ca la ora 13:18 și 13:20, două avioane de atac Su-25 ale forțelor armate armene au încercat să provoace atacuri aeriene asupra pozițiilor armatei azere în districtul Gubadli din regiunea disputată Nagorno-Karabakh, dar au fost doborâte de unitățile de apărare antiaeriană  ale  armatei azere.

Trebuie precizat că, până la această oră, ministerul azer al Apărării nu a publicat imagini sau materiale video cu care să dovedească cele susţinute. De aceea, recomandăm cititorilor noştrii ca acestă informaţie să fie privită cu scepticism.

G Ad:

În același timp, Armenia a negat informaţiile susţinute de ministerul azer al Apărării. Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Erevan, a precizat într-o postare pe Twiiter ca declarația Azerbaidjanului despre doborârea a două aeronave Su-25 este o informație falsă.

Amintim că, la sfârşitul lunii septembrie, Public Radio of Armenia a precizat, citând Ministerul Apărării de la Erevan, că un avion F-16 a Turciei a doborât avionul armean Su-25 în spațiul aerian al Armeniei. Aeronava F-16 a Turciei implicată în incident ar fi decolat de pe Aeroportul Ganja din Azerbaidjan.

La momentul respectiv, informaţia a fost negată, atât de Turcia, cât şi de Azerbaidjan, dar Armenia a publicat mai multe imagini cu resturi ale unei aeronave, susţinând că aparţin avionului Suhoi Su-25 care a fost doborât de un avion F-16 al Forţelor Aeriene Turce. Nici până la acesta oră nu este clar dacă la sfârşitul lunii septembrie un Su-25 al Armenia a fost doborât de un avion F-16 al Turciei.

De când s-au reaprins confruntările în regiunea disputată Nagorno-Karabah cele două state se acuză reciproc de comiterea unor atacuri, dar în acelaşi timp se laudă cu pagubele pe care şi le produc reciproc în urma schimburilor de focuri.

Armenia şi Azerbaidjanul au acceptat duminică o încetare a focului, sub egida SUA, dar armistiţiul nu a avut niciun impact pe teren, la fel ca precedentele două negociate de Rusia.

Marţi dimineaţă, s-au dat lupte în mai multe locuri de pe linia frontului, a indicat Ministerul Apărării din Nagorno-Karabah într-un comunicat, raportând 35 de decese suplimentare printre forţele sale, ceea ce ridică la 1.009 bilanţul morţilor în rândurile sale de la reluarea luptelor în 27 septembrie.

"Situaţia în zona de conflict a rămas relativ stabilă şi tensionată pe parcursul nopţii. Dueluri de artilerie au continuat în unele zone", a comunicat ministerul, indicând că au căzut obuze în oraşele Martuni şi Martakert, precum şi în satele din partea de nord a regiunii Askeran.

La rândul său, Ministerul azer al Apărării a declarat că poziţiile sale militare în apropierea liniei frontului au fost vizate de tiruri şi că luptele continuă în principal în zonele Khojavend, Fizuli şi Gubadli.

Grupul OSCE de la Minsk, care are rol de mediator în acest conflict, urmează să se întâlnească joi cu miniştrii de externe armean şi azer la Geneva. Grupul este prezidat de Franţa, Rusia şi SUA, dar Turcia a cerut să joace un rol mai important în cadrul acestui organism.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Întâlnire discretă ruso-americană la Geneva: Numărul 2 în Departamentul de Stat al SUA şi ministrul adjunct de externe al Rusiei, la aceeaşi masă
Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat Muzeului Național al Aviației Române
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro