Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Batalionul Nave Treceri Fluviale 'Danubius' a sărbătorit 25 de ani de la înfiinţare
31 iul 2020 / 15:47
Batalionul Nave Treceri Fluviale 'Danubius' Brăila, structură militară unică în Armata României, deoarece deserveşte atât Forţele Navale, cât şi Forţele Terestre, a sărbătorit vineri 25 de ani de la înfiinţare, potrivit unui comunicat de presă remis de respectiva unitate militară.

Evenimentul a fost sărbătorit printr-o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată într-un cadru restrâns, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi limitare a efectelor răspândirii COVID-19, la care au participat reprezentanţii eşaloanelor superioare, comandanţii de unităţi din Garnizoana Brăila şi foşti comandanţi ai batalionului.

Cu această ocazie, comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", general de brigadă Vasile Ionescu, şi comandantul Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius", colonel Constantin Andrei, au amintit în discursurile lor momentele importante din trecutul batalionului şi au subliniat profesionalismul, seriozitatea şi implicarea personalului unităţii, transmite Agerpres.

"Această frumoasă aniversare, pe lângă momentele de bucurie şi satisfacţie, trebuie să vă dea imboldul de a persevera în muncă şi de a da în continuare dovadă de acelaşi profesionalism, de aceeaşi dăruire şi pasiune, pentru a fi o echipă puternică, în măsură să realizeze lucrări de înaltă calitate şi durabilă în timp. Cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de existenţă a unităţii noastre vă mulţumesc pentru eforturile depuse şi vă doresc să aveţi putere de muncă, succese în activitate şi un sincer La mulţi ani!", a transmis colonelul Constantin Andrei.

Batalionul Nave Treceri Fluviale Brăila a fost înfiinţat pe 1 august 1995, la Turnu Măgurele, iar din 2001 a fost mutat în Portul Militar Brăila, unde funcţionează şi în prezent, ca structură subordonată Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". Batalionul are în componenţă atât marinari, care alcătuiesc echipajele bacurilor şi catamaranelor de mare capacitate din dotarea unităţii, cât şi genişti angrenaţi în amenajări şi reparaţii drumuri, pe câmpurile de luptă.

De la înfiinţarea Batalionului şi până în prezent, aproape toţi militarii din componenţa sa au participat la misiuni de luptă reale, în teatre de operaţii precum Kosovo, Irak sau Afganistan.

Citește și: Un nou comandant la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro