Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Batalionul Nave Treceri Fluviale 'Danubius' a sărbătorit 25 de ani de la înfiinţare
31 iul, 15:47
Batalionul Nave Treceri Fluviale 'Danubius' Brăila, structură militară unică în Armata României, deoarece deserveşte atât Forţele Navale, cât şi Forţele Terestre, a sărbătorit vineri 25 de ani de la înfiinţare, potrivit unui comunicat de presă remis de respectiva unitate militară.

Evenimentul a fost sărbătorit printr-o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată într-un cadru restrâns, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi limitare a efectelor răspândirii COVID-19, la care au participat reprezentanţii eşaloanelor superioare, comandanţii de unităţi din Garnizoana Brăila şi foşti comandanţi ai batalionului.

Cu această ocazie, comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", general de brigadă Vasile Ionescu, şi comandantul Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius", colonel Constantin Andrei, au amintit în discursurile lor momentele importante din trecutul batalionului şi au subliniat profesionalismul, seriozitatea şi implicarea personalului unităţii, transmite Agerpres.

"Această frumoasă aniversare, pe lângă momentele de bucurie şi satisfacţie, trebuie să vă dea imboldul de a persevera în muncă şi de a da în continuare dovadă de acelaşi profesionalism, de aceeaşi dăruire şi pasiune, pentru a fi o echipă puternică, în măsură să realizeze lucrări de înaltă calitate şi durabilă în timp. Cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de existenţă a unităţii noastre vă mulţumesc pentru eforturile depuse şi vă doresc să aveţi putere de muncă, succese în activitate şi un sincer La mulţi ani!", a transmis colonelul Constantin Andrei.

Batalionul Nave Treceri Fluviale Brăila a fost înfiinţat pe 1 august 1995, la Turnu Măgurele, iar din 2001 a fost mutat în Portul Militar Brăila, unde funcţionează şi în prezent, ca structură subordonată Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". Batalionul are în componenţă atât marinari, care alcătuiesc echipajele bacurilor şi catamaranelor de mare capacitate din dotarea unităţii, cât şi genişti angrenaţi în amenajări şi reparaţii drumuri, pe câmpurile de luptă.

De la înfiinţarea Batalionului şi până în prezent, aproape toţi militarii din componenţa sa au participat la misiuni de luptă reale, în teatre de operaţii precum Kosovo, Irak sau Afganistan.

Citește și: Un nou comandant la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Elicopter IAR-330 Puma al Armatei române, răsturnat în Mali de o furtună violentă
NATO și-a exprimat 'preocupări serioase' cu privire la modul în care au fost desfășurate alegerile în Belarus
Turcia a donat echipament militar forțelor din Kosovo
KGB-ul din Belarus susține că a dejucat un asasinat asupra opozantei Tihanovskaia iar Lukaşenko acuză trei state de orchestrarea protestelor
China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
România cere cu tărie Belarusului încetarea violențelor. Ministrul Aurescu, „foarte îngrijorat” de situația din Belarus
Guvernul Libanului a demisionat în masă în contextul protestelor și presiunilor internaționale
Un fost membru al forțelor speciale acuză Poliția de legături cu clanurile interlope din România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro