Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Berlinul va admite la licitaţiile pentru armamente sensibile doar companii germane
Guvernul de la Berlin a anunţat miercuri că va limita la companiile germane participarea la licitaţiile pentru achiziţiile de sisteme de armamente sensibile, o măsură protecţionistă din partea cancelarului Angela Merkel, care s-a pronunţat până acum cu putere împotriva unor astfel de bariere, transmite Reuters.

Într-un document de strategie cu efect imediat, guvernul precizează că va extinde aplicabilitatea regulilor actuale la nave şi tehnologii de război electronic. Până în prezent, guvernul limita la companiile germane doar participarea la licitaţiile pentru submarine. Extinderea acestei strategii este parţial menită să facă mai competitivă industria internă de apărare, transmite Agerpres.
Documentul mai prevede că, dacă firmele germane nu întrunesc condiţiile stabilite de armată, licitaţia va fi deschisă şi companiilor concurente din Uniunea Europeană.

''Vrem să susţinem şi să sprijinim dezvoltarea capabilităţilor de apărare esenţiale care au importanţă strategică atât în Germania, cât şi în Uniunea Europeană'', a declarat ministrul economiei, Peter Altmaier.

La presiunea preşedintelui american Donald Trump, Germania are în plan să atingă ţinta de alocare a 2% din PIB pentru bugetul de apărare, amânând-o însă pentru 2031 şi ratând astfel limita anului 2024 stabilită de NATO.

Vezi și: Germania: Problemele Armatei privind echipamentele, obiectul unui program de apărare

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene
Coronavirus. Centrul de Expoziţii ExCel din Londra, transformat în spital