Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boeing anunță prezentarea noului elicopter Future Attack sau FARA
21 feb, 18:34
Compania Boeing a anunțat că în luna martie va prezenta publicului cel mai moderd elicopter de cercetare și recunoaștere Future Attack (FARA), transmite defence blog. 

"US Army are nevoie de un elicopter care să poată merge cât mai avansat în liniile inamice, să identifice mai rapid țintele și să ofere mai rapid informații pe câmpul de luptă - toate cu costuri accesibile. FARA va fi cel mai mare elicopter de cercetare armată din lume", a spus generalul de brigadă Walter Rugen din cadrul US Army, în martie 2019. Conceput special pentru o colaborare între piloți și trupele de la sol, Boeing FARA este un elicopter nou, agil și de supraviețuire, construit special pentru US Army pentru a atinge raza de acțiune, viteza, manevrabilitatea și performanțele de generație viitoare necesare forțelor terestre.

Boeing FARA nu este doar un alt elicopter - este proiectat pentru armată, pentru misiune, pentru viitor”, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Această platformă va conține o varietate de sisteme care pot degrada sau distruge sistemele aeriene avansate fără pilot și va oferi sprijin trupelor de pe teren.

FARA va fi o aeronavă cu atac ușor și de recunoaștere, care va putea evita detectarea radarului și va funcționa în zone puternic bruiate. Cerințele pentru FARA includ suficientă inteligență artificială pentru a zbura fără echipaj cel puțin o parte a timpului, o rețea de comunicații sigură pentru a controla drone, o arhitectură deschisă, viteză de până la 378 km/h și capacitatea de a atinge ținte de la 250 km distanță. Armata intenționează să efectueze primele teste de zbor pe prototipuri în 2023 și să ia o decizie de achiziție în 2024, pentru a fi introdusă în dotare cât mai rapid posibil.

Armata are nevoie de multă vreme de un nou elicopter de recunoaștere. În 2012, US Army a redistribuit o parte din flota sa de elicoptere AH-64 Apache pentru a sprijini escadrile de recunoaștere a atacurilor grele, ca înlocuitor pentru elicopterul Kiowa OH-58.

Vezi și: Un elicopter OH-58D Kiowa al Croației s-a prăbușit în Adriatică

Ştiri Recomandate

Japonia oferă gratuit un medicament pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19
Bogdan Aurescu: Coronavirusul, un test pentru Occident. Uniți stăm în picioare, divizați ne prăbușim
Corovonavirus | UE a identificat informaţii false despre COVID-19 care provin din Rusia
Eforturile Rusiei de a-și moderniza armata au făcut ca industria de apărare să producă pe datorie
Conducerea spitalului din Deva, preluată de cadre militare. Ministrul Tătaru anunță primele măsuri
Estonia s-a alăturat Letoniei și Finlandei pentru construirea unei platforme blindate pe roți
Serbia mulțumește Moscovei și spune că Armata rusă a ajuns la 'momentul potrivit'
Coreea de Nord spune că a dezvoltat o mască specială pentru COVID-19. Regimul nu a raportat niciun caz