Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boeing, aproape de o victorie mare chiar în inima Europei. Germania ar putea cumpăra elicoptere americane AH-64 Apache în detrimentul Tiger MK3
24 noi, 19:22
Americanii de la Boeing sunt pe cale să dea o lovitură importantă tocmai în inima Europei. Germania, un pilon al industriei de apărare europeană, se pare că ar fi demarat discuțiile cu americanii pentru elicoptere AH-64 Apache în detrimentul modernizării elicopterelor dezvoltate de industria de apărare din europeană Tiger în varianta MK3.
Boeing AH-64 Apache, sursă foto: Guvernul Statelor Unite ale Americii

Primul elicopter Tiger a avut zborul inaugural în 2003. Dezvoltarea elicopterelor a început în timpul Războiului Rece și au fost inițial destinate luptei antitanc pentru a contracara o posibilă invazie sovietică în Europa de Vest. După prăbușirea URSS-ului, Franța și Germania au ales să continue proiectul, dezvoltând un elicopter de atac multirol.

În mai 2018, Franța și Germania au oficializat modernizarea elicopterelor Tiger la standardul MK3. În proiect sunt implicați giganți europeni precum Airbus Helicopters, Thales sau MBDA.

 

Germania ar putea alege elicoptere americane AH-64 Apache în detrimentul Tiger MK3

 

G Ad:

2. Boeing AH-... (ah-64-apache_52964400.jpg)

Boeing AH-64 Apache, sursă foto: U.S. Army

Însă tocmai în „inima industriei de apărare” din Europa, americanii de la Boeing sunt pe cale să dea lovitura. Publicația franceză Opex360 scrie că zvonurile privind interesul Germaniei pentru elicoptere americane AH-64 Apache prind contur.

Jurnalistul militar Gareth Jennings, a anunțat, pe contul personal de Twitter, că deține „informații interesante” obținute chiar din interiorul Boeing, privind interesul Germaniei pentru elicoptere americane. Discuțiile se poartă în marja evenimentului Berlin Security Conference, care va avea loc pe 24 și 25 noiembrie.

 

 

Potrivit sursei citate, Germania ar fi trimis înainte de criza Covid o cerere de informații (RFI) cu privire la o posibilă achiziție de elicoptere AH-64 Apache. Berlinul e așteptat acum să facă următorul pas.

O posibilă retragere a Germaniei din programul Tiger MK3 va avea cu siguranță consecințe asupra dezvoltării standardului, cu precădere în ceea ce privește costul și numărul de elicoptere MK3. 

Modernizarea elicopterelor Tiger e preconizată la aproximativ 

Putem intui faptul că decizia Germaniei de a alege Apache în detrimentul Tiger MK3 are legătură cu fiabilitatea elicopterelor europene.

Potrivit unui material publicat de Aerotime în primăvara acestui ani, în raportul anual din 2018 Ministerul Apărării de la Berlin a precizat că doar aproximativ 11 elicoptere Tiger din cele 53 disponibile erau operaționale la vremea respectivă. 

Publicația germană Bild preciza în ianuarie 2020 că numărul elicopterelor Tiger operaționale a scăzut la 8.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Rusia spune că nu are nicio intenție de a invada Ucraina. Zaharova: SUA desfășoară o operațiune specială pentru agravarea situație
Forțele Armate Poloneze se pregătesc să primească primele două companii de tancuri M1A2 SEPv3 Abrams
Avioane de vânătoare rusești au escortat două avioane americane de cercetare deasupra Mării Negre
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro