Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boeing upgradează aeronavele japoneze E-767 AWACS
13 aug, 11:35
Gigantul aerospațial american Boeing va actualiza flota de aeronave a sistemului de auto-apărare aeriană japonez E-767 din cadrul sistemului de avertizare și control aerian.

Boeing a anunțat pe contul său de Twitter că primele aeronave E-767 din cadrul flotei sistemului de avertizare și control aerian japonez au aterizat în San Antonio. „Vom moderniza flota aeronavelor E-767 pentru a o ajuta să monitorizeze și să comunice în anii următori”, a transmis pe Twitter compania.

În prezent, forța de autoapărare aeronautică din Japonia (JASDF) a operat cu patru avioane de 767 aeronave construite de Boeing, AWACS. Aeronava are sediul în Hamamatsu, Japonia și a fost livrată de Boeing între 1998 și 1999. Pentru a îndeplini cerințele JASDF, aeronava a fost supusă unor teste riguroase ale sistemelor de navigație, comunicare și radar.

Baza pentru E-767 este cel al unui 767-200ER, denumirea Boeing 767-27C. Modelul 767 oferă cu aproximativ 50 la sută mai mult spațiu și aproape de două ori volumul celui de pe 707 pe care se bazează E-3. Echipamentele electronice de misiune sunt instalate în partea din față a avionului pentru a echilibra greutatea cu rotodomul montat deasupra fuselajului. În partea din spată este zona de odihnă și toaleta echipajului.

Aeronava E-767 monitorizează spațiul aerian pentru a furniza detectarea amenințărilor aeronavelor adverse și conștientizarea situației asupra aeronavelor prietenoase. Informațiile colectate de radar sunt prelucrate de echipaj și difuzate printr-o varietate de legături de date și sisteme de comunicare.

Aeronavele de supraveghere au, de asemenea, capacitatea de a detecta navele, de a transmite informații către aeronave maritime sau nave aliate pentru investigații suplimentare. Echipamentul său de măsuri de asistență electronică permite colectarea datelor emise de alte sisteme radar și emițătoare, sporind înțelegerea echipajului asupra mediului în care își desfășoară activitatea.

Vezi și: SUA: Doar șase bombardiere B-1 disponibile pentru misiuni de luptă. Aproape întreaga flotă se confruntă cu probleme

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice
Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley
Doi jihadiști belgieni au evadat dintr-o închisoare din Siria