Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două bombardiere rusești Tu-95 au dat nas în nas cu avioanele F-22 ale SUA (Foto/Video)
22 oct 2020 / 15:28
Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunțat, în cursul zilei de marţi, că avioanele de luptă F-22 au interceptat, luni, două bombardiere strategice rusești Tu-95 Bear, în apropiere de spaţiul aerian al statului Alaska.

Avioanele F-22, susţinute de o aeronavă E-3 Sentry Airborne Warning And Control System şi de avioanele de alimentare cu combustibil KC-135, au interceptat două bombardiere Tu-95 Bear, două avioane de luptă Su-35 Flanker și un avion de avertizare timpurie A-50, conform unei comunicat emis de NORAD. 

DefenseRomania a anunţat încă de marţi că avioane de vânătoare americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice rusești Tu-95MS în apropiere de Alaska.

Toate avioanele rusești au rămas în spațiul aerian internațional și nu au intrat în niciun moment în spațiul aerian suveran al Statelor Unite sau al Canadei. NORAD a declarat că aeronavele ruse au zburat la aproximativ 30 de mile marine de țărmurile statului Alaska, timp de aproximativ 90 de minute. 

Generalul Glen D. VanHerck, comandantul NORAD, a declarat că Forţele Aeriene ale SUA rămân în alertă 24/7/365 pentru a răspunde potențialelor amenințări aeriene la adresa Canadei şi Statele Unite.

Interceptarea de luni a fost clasificată ca fiind una de rutină. A fost al 14-lea astfel de incident care a avut loc în 2020, în largul coastei Alaska, a declarat purtătorul de cuvânt al NORAD, căpitanul Cameron Hillier. El a spus că, din 2007, NORAD are în medie aproximativ șase sau șapte interceptări pe an lângă Alaska, când Rusia și-a reluat programul de aviație pe distanțe lungi.

Într-un comunicat postat marți pe Twitter, armata rusă a declarat că aviația pe distanțe lungi a Forțelor Aerospațiale rusești au efectuat un zbor planificat de 12 ore în spațiul aerian peste „apele neutre ale mărilor Bering, Okhotsk, precum și ale mărilor Chukchi și Beaufort”. Deasemenea, Armata Rusă a preciza că aviația pe distanțe lungi a Forțelor Aerospațiale rusești a fost interceptată de avioane F-22.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
India merge în continuare pe mâna rușilor: Armata indiană va cumpăra alte avioane MiG-29 și Su-30MKI
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro