Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardiere strategice americane au desfășurat o misiune globală în Europa de Est și în Oceanul Pacific
22 sep 2020 / 09:50
Comandamentul European din cadrul Forțelor Armate americane a informat că, pe 21.09.2020, mai multe bombardiere strategice au decolat de la baze aeriene din Europa și SUA efectuând zboruri masive în Europa de Est și în vestul Oceanului Pacific, în cooperare cu avioane de vânătoare ale unor state membre NATO.

“Câteva bombardiere strategice aparținând Forțelor Aeriene americane din bazele aeriene din Europa și SUA au îndeplinit astăzi o misiune de amploare, în raioane geografice situate în Europa de Est și în vestul Oceanului Pacific”, se arată în comunicatul de presă al comandamentului. În același timp, în comunicat se precizează că „în continuare, Comandamentul European rămâne dedicat transparenței tuturor exercițiilor executate pe teritoriile aliaților și partenerilor care se învecinează cu Rusia”.

Potrivit datelor prezentate de site-urile de monitorizare occidentale, pe 21 septembrie, a fost semnalat zborul unui bombardier strategic B-52H, capabil să poarte arme nucleare, în apropierea Regiunii Leningrad, în raionul Golfului Finic și Estoniei. După cum a precizat Comandamentul European, la operația globală au participat bombardiere strategice B-1 Lancer, B-2 Spirit și B-52H Stratofortress. De asemenea, la operație au luat parte Forțele Aeriene ale Canadei, Norvegiei și Marii Britanii.

“Această misiune demonstrează capacitatea Departamentului american al Apărării de a îndeplini orice fel de misiune, în orice punct de pe glob și în orice condiții atmosferice, în scopul sprijinirii Strategiei naționale de apărare a SUA”, au menționat reprezentanții Comandamentului European.

2. -imagine fara descriere- (harta_bombardiere_b_52_h_28218900.jpeg)

G Ad:

“Operația de astăzi a grupului de bombardiere reprezintă o nouă demonstrație a angajamentului nostru neclintit față de aliați și parteneri și a capacității noastre colective de a planifica, executa și coordona rapid multe misiuni complexe”, a declarat generalul Todd Walters, comandantul Comandamentului European al SUA.

După cum a informat agenția de presă rusă Interfax, în prezent, în cadrul Bazei Aeriene Fairford din Marea Britanie sunt dislocate șase bombardiere strategice americane de tip B-52H, care au fost aduse în zonă pe 22 august din partea continentală a SUA. În ultima perioadă, acestea au efectuat peste 30 de zboruri deasupra Europei, inclusiv la frontierele de vest și est ale Rusiei.

De asemenea, în luna septembrie, SUA au redislocat în Alaska trei bombardiere B-1B Lancer din compunerea Escadrilei 345 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Dyce din Texas, care au efectuat zboruri deasupra Mării Siberiei de Est, în apropierea insulelor rusești Wrangelia și Noua Siberie. Partea americană aanunțat că, în continuare, este planificată implicarea acestora și în teatrul european de operațiuni militare.

 

Comentariul autorului: Din analiza datelor prezentate pe Twitter de utilizatori ruși rezultă faptul că, pe 21 septembrie, de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie au decolat toate cele șase bombardiere strategice americane de tip B-52H. Acestea au întrebuințat indicative radio de la CHRGR21 la CHRGR26.

Dintre acestea, bombardierul B-52H cu numărul de înregistrare 60-0044 și indicativul CHRGR21 a îndeplinit o misiune de zbor în zona Oceanului Arctic și Mării Laptev.

Bombardierul B-52H cu numărul de înregistrare 60-0029 și indicativul CHRGR26 a zburat în zona Mării Barents și în spațiul aerian al Canadei.

Bombardierul B-52H cu numărul de înregistrare 60-0005 și indicativul CHRGR21 s-a deplasat deasupra Mării Baltice și în Golful Finic.

Bombardierul B-52H cu numărul de înregistrare 60-0056 și indicativul CHRGR22 a zburat în zona Oceanului Arctic și Mării Kara.

Trebuie menționat faptul că bombardiere strategice americane de tip B-52H staționate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie au fost aduse și în zona Mării Negre pe 28 august, 04 și 14 septembrie.

În replică la intensificarea din ultima perioadă a zborurilor efectuate cu bombardiere strategice americane în proximitatea frontierelor rusești, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au efectuat trei misiuni de patrulare cu bombardiere strategice Tu-160 într-o săptămână. Unul dintre acestea a avut o durată de peste 25 de ore în care au fost parcurși aproximativ 20.000 de kilometri.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro