Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Bombardierele B-52H Stratofortress s-au întors la Baza Aeriană Barksdale
15 noi 2019 / 16:18
Peste 300 militari și patru bombardiere B-52H Stratofortress și-au încheiat misiunea în sprijinul misiunii Bomber Task Force Europe 20-1 și s-au întors acasă la Baza US Air Force Barksdale din Louisiana, transmite defence blog.

„Această desfășurare a permis piloților și personalului de sprijin să îmbunătățească interoperabilitatea bombardierelor cu partenerii comuni și țările aliate”, se arată într-un comunicat de presă.

În timp ce se aflau la la Baza Fairford a Royal Air Force, bombardierele B-52 au zburat misiuni alături de partenerii NATO, asigurând protecție aliaților noștri și descurajarea potențialilor adversari.

„Rotirile grupului de lucru ne oferă o capacitate de a proiecta puterea aeriană pe tot globul”, a spus generalul Jeff Harrigian, comandantul US Air Force în Europa și Africa. „De asemenea, oferă oportunități de a ne antrena și de a ne integra cu aliații și partenerii noștri din regiunea Mării Negre, a Mării Baltice și la Polul Nord, în timp ce demonstrăm angajamentul față de aliații NATO și promisiunea noastră de a asigura securitatea regională", a mai spus Jeff Harrigian.

Bombardierele B-52 au zburat la Fairford alături de alte 32 de aeronave de la 13 națiuni partenere: bombardiere, cisterne aeriene, avioane de vânătoare. De asemenea, B-52 au simulat peste 60 de bombardamente în patru țări diferite.

Vezi și: Bombardiere B-52H Stratofortress ale US Air Force au survolat Marea Barents și Cercul Polar

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro