Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardierele strategice rusești T-160 ar putea fi echipate cu rachete hipersonice
10 feb, 14:36
Bombardierele strategice ruse Tu-160 ar putea fi echipate cu rachete hipersonice 'Kinjal' ('Pumnal', în limba rusă), a declarat luni pentru agenţia de presă TASS un responsabil din cadrul complexului militar-industrial rus, dar fără să precizeze dacă este vorba de vechile avioane de luptă Tu-160 sau de varianta lor modernizată Tu-160M.

'Este luată în considerare posibilitatea instalării de rachete "Kinjal" pe Tu-160', a afirmat sursa TASS, adăugând că o decizie finală în acest sens va fi luată până la sfârşitul anului în curs, transmite Agerpres.

În iulie 2018, o altă sursă din complexul militar-industrial rus a declarat pentru TASS că Moscova intenţionează să testeze racheta hipersonică 'Kinjal' cu lansare de pe avionul strategic pe distanţe lungi Tu-22M3.

Racheta 'Kinjal', potrivit presei ruse, are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului şi poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională. Armata rusă a efectuate mai multe teste cu acest tip de rachetă, conform serviciilor de informaţii occidentale.

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmase în discursul său anual către naţiune la 1 martie 2018 că racheta 'Kinjal' este capabilă să străpungă scutul american antirachetă.

Vezi și: SUA pregătesc sisteme de apărare împotriva rachetelor hipersonice

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial