Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
26 sep, 15:54
Potrivit ediției “Monitor” din Sofia, pe 24 septembrie, Ministerul Apărării din Bulgaria și-a anunțat intenția de a rezilia contractul cu Federația Rusă privind repararea și echiparea avioanelor MiG-29 aflate în serviciul Forțelor Aeriene Bulgare.
MiG-29 Bulgaria, sursă foto: www.BNR.bg

Ministerul bulgar și-a argumentat decizia prin „încălcarea termenelor pentru implementarea lucrărilor relevante”, de către corporația rusă MiG, cu care Bulgaria a încheiat un contract în valoare de 165 de milioane de dolari pentru repararea aeronavelor fabricate în Rusia.

Partea rusă a argumentat că lucrările au fost “parțial reduse din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus”, însă explicațiile par să nu mai fie suficiente pentru autoritățile bulgare.

 

Bulgaria ar putea să se îndrepte spre Ucraina sau Belarus

 

G Ad:

Este de așteptat ca, în viitorul apropiat, Bulgaria să demareze acțiunile pentru a încheia un nou contract în acest domeniu, vizate fiind întreprinderile de profil din Ucraina și Belarus, dintre care unele și-au exprimat deja interesul pentru efectuarea lucrărilor de întreținere a MiG-urilor.

Pentru lucrări similare de reparare și modernizare, efectuate însă la aeronavele Su-25, Bulgaria a colaborat fără probleme cu Uzina 558 Reparații Avioane din Belarus. Contractul cu compania belarusă a fost încheiat la insistențele ministrului bulgar al apărării Krasimir Karakachanov și a avut o valoare de aproximativ 49,5 milioane de dolari fără taxe. Acesta a fost considerat unul dintre cele mai reușite proiecte de reparare a vechilor echipamente sovietice, pe care încă se bazează forțele armate bulgare.

Repararea și modernizarea avioanelor MiG-29 și Su-25 are loc în contextul în care Bulgaria are nevoie să își mențină funcțională flota de avioane de luptă până la primirea și introducerea în serviciul de luptă a aeronavelor F-16 noi, achiziționate din SUA.

În august 2019, Bulgaria a achitat Statelor Unite 1,2 miliarde de dolari pentru opt avioane de vânătoare F-16 Block 70, cea mai avansată versiune a F-16. Potrivit estimărilor oficiale, primele patru F-16 Block 70 vor ajunge în Bulgaria în 2023, iar următoarele în 2024.

CITEȘTE ȘI: Până la F-16 problemele continuă pentru Bulgaria. A fost anulată repararea rachetelor rusești aer-aer R-27 folosite de MiG-29

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Asasinarea deputatului conservator britanic, act terorist. Ancheta a fost încredințată serviciilor antitero
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro