Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ca în vremurile bune: O dronă americană RQ-4B, în misiune la frontierele rusești din Marea Neagră
07 sep, 09:57
Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 06.09.2021, o dronă americană de cercetare strategică RQ-4B Global Hawk a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse de la Marea Neagră.
Dronă RQ-4 Global Hawk, sursă foto: US Air Force

Drona, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

Aparatul de zbor fără pilot a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.150 de metri, cu o viteză de circa 705 kilometri pe oră.

După ce a traversat Marea Neagră, drona americană a zburat de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea, efectuând mai multe treceri. Ulterior, aceasta a urcat în nordul Mării Negre, de unde a intrat pe teritoriul Ucrainei și a zburat în zona liniei de demarcație din Donbas.

În ultima perioadă, se poate remarca faptul că misiunile îndeplinite de dronele americane de cercetare în zona Mării Negre au revenit la normal, adică la o frecvență de două sau trei zboruri pe lună.

G Ad:

Acestea au fost intensificate în perioada martie-aprilie 2021, în contextul concentrării de trupe rusești la granița cu Ucraina. Zborurile efectuate atunci de dronele americane în regiune au fost efectuate aproape zilnic. În plus, pe lângă dronele dislocate pe teritoriul Italiei, în Marea Neagră a fost adusă și o dronă RQ-4B aflată pe teritoriul unui stat din zona Golfului Persic. Aceasta a întrebuințat indicativul radio FORTE12.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro