Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China anunță sacțiuni împotriva oficialilor americani implicați în problema Taiwanului
18 ian, 15:43
China a anunțat azi că va impune sancțiuni oficialilor americani pentru angajamentele luate în problema Taiwanului.

"China a decis să impună sancțiuni oficialilor americani sau afiliați care s-au comportat necorespunzător în problema Taiwanului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying, într-o conferință de presă din capitala Beijing, potrivit publicației Global Times, citată de Anadolu.

Măsura vine la câteva zile după ce SUA a relaxat restricțiile privind contactele dintre oficialii americani și cei taiwanezi.

Pe 9 ianuarie, secretarul de stat Mike Pompeo a numit „nule de drept” restricțiile impuse diplomațiilor SUA, membrilor serviciului și altor oficiali în privința interacțiunii cu „omologii lor” taiwanezi fiind deschisă astfel calea spre colaborare.

Beijingul consideră Taiwan - cunoscută oficial sub numele de Republica China - o provincie separatistă, dar Taipei insistă asupra independenței sale din 1949 și are relații diplomatice cu 16 țări.

SUA au recunoscut oficial China în 1979 și au mutat relațiile diplomatice de la Taipei la Beijing, recunoscând politica „O singură China” și incluzând astfel Taiwanul ca parte a Chinei continentale.

Totuși, acesta și-a întărit angajamentul față de recentul Taiwan. Astfel, în luna august a anului trecut, secretarul american pentru sănătate, Alex Azar, a devenit cel mai înalt politician american care a avut întâlniri oficiale în ultimele decenii.

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de arme către Taiwan în valoare de miliarde de dolari în 2020.

Citește și: China ameninţă cu o "ripostă" după recentele contacte între SUA şi Taiwan

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro