Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coliziune între două avioane. SUA pierd încă un avion F-35 (Foto)
30 sep 2020 / 09:14
Un avion F-35B al US Marine Corps s-a prăbușit marți după-amiază, ora locală 16:00, în apropierea bazei aeriene El Centro, California, în urma unei coliziuni aeriene cu un KC-130J, au confirmat mai mulţi oficialii americani din zona apărării pentru USNI News.

La aproximativ ora locală 16:00, a fost raportat că un F-35B a intrat în coliziune cu un KC-130J în timpul unei misiuni de realimentare, efectuată în spaţiul aerian al Californiei, având ca rezultat nefericit prăbușirea avionului F-35B.

Pilotul aeronavei F-35B a reuşit să se catapulteze la timp și este în prezent  sub supraveghere medicală, a precizat purtătorul de cuvânt al US Marine Corps, căpitanul Joseph Butterfield, pentru USNI News. Locul prăbușirii F-35B ar fi în apropiere de Marea Salton, la nord-est de San Diego.

G Ad:

Aeronava KC-130, folosita ca avioane de realimentare pentru aviația maritimă americană, după incidentul petrecut in spaţiul aerian, a efectuat o aterizare de urgenta lângă Aeroportul Regional Jacqueline Cochran din Therma, California, potrivit fotografiilor publicate de KESQ Channel 3.

Cauza oficială a accidentului face în prezent obiectul unei anchete. Actualizările vor fi furnizate pe măsură ce noi informații vor fi disponibile.

 

Amintim că acesta este al patrulea avion de generația a V-a, F-35, care se prăbușește şi al treilea pe care SUA în pierde

 

Prima prăbușire a unui F-35 a fost semnalată în septembrie 2018, când un F-35B care aparținea US Marine Corps s-a prăbușit în Carolina de Sud, SUA. Pilotul a supraviețuit după catapultare.

Al doilea incident a avut loc pe 9 aprilie 2019, când Forțele Aeriene Japoneze au pierdut un F-35 în Oceanul Pacific. Din păcate, atunci pilotul nu a supraviețuit.

Al treilea incident a avut loc pe 20 mai 2020, când un avion F-35 A Lightning II s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze pe Baza Aeriană Eglin. Aeronava aparținea 58th Fighter Squadron din cadrul 33d Fighter Wing.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România îi răspunde lui Lavrov. Aurescu: Poziția Rusiei față de sistemul de la Deveselu e complet eronată, dar nu e nouă
NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Rusia a dislocat un complex de rachete de coastă de tip Bastion în Insulele Kurile
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro