Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Colosul naval iranian “Makran” desfășoară exerciții de luptă în Golful Oman
13 ian, 11:23
Pe 13 ianuarie, în prezența șefului Statului Major General al Forțelor Armate Iraniene, generalul maior Mohammad Bagheri, și a comandantului armatei, generalul maior Abdolrahim Mousavi, Forțele Navale Iraniene au început exercițiile militare cu numele de cod "Iqdar", în Marea Oman.

Potrivit postului iranian de televiziune în limba arabă "Al Alam", la manevrele militare, alături de distrugătorul "Zerah", participă și renumita navă "Makran".

Nava "Makran" reprezintă o bază plutitoare pentru forțele navale iraniene, fiind capabilă să transporte șase elicoptere, o serie de bărci militare și grupuri de forțe speciale navale.

"Makran" este considerată cea mai mare navă militară din istoria Iranului și este de așteptat ca, odată cu intrarea în componența Forțelor Navale, aceasta să execute misiuni în nordul Oceanului Indian, Strâmtoarea Bab al-Mandab și în Marea Roșie.

Comentariul autorului: Strategia Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran pentru dezvoltarea capabilităților navale de luptă constă inclusiv în transformarea navelor comerciale mari pentru a funcționa ca baze navale înaintate. Acestea asigură proiecția forțelor și mijloacelor, dimensiunile uriașe permițându-le să îndeplinească simultan cerințele unei nave de desant, unui portelicopter și a unei nave de aprovizionare.

Versiunea marinei iraniene, I.R.I.N.S. “Makran” (441), este de departe cea mai mare navă care a suferit o astfel de adaptare, fiind probabil și cea mai mare navă de luptă din Orientul Mijlociu.

Conform doctrinei americane, “Makran” reprezintă o bază mobilă expediționară (EMB). De altfel, misiunile și dimensiunile acesteia sunt comparative cu cele ale USS “Lewis B. Puller” (ESB-3) din Marina SUA.

Amiralul Hossein Khanzadi, comandantul Forțelor Navale Iraniene, a declarat în septembrie 2020 că “Makran” poate fi folosită inclusiv pentru misiuni de război electronic, lansări de rachete și drone, precum și pentru operații speciale.

Citește și: Marina iraniană a primit două nave noi de luptă

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
India merge în continuare pe mâna rușilor: Armata indiană va cumpăra alte avioane MiG-29 și Su-30MKI
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro