Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conducerea spitalului din Deva, preluată de cadre militare. Ministrul Tătaru anunță primele măsuri
08 apr, 12:44
Ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, a anunțat, după discuții cu prefectura Deva, că medicii militari au preluat conducerea spitalului din Deva.
Sursă foto: MApN

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Silviu Didilescu, şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat din funcţii ca urmare a situației din centrul medical, spitalul confruntându-se cu un focar de COVID-19.

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că managementul spitalului va fi preluat de cadre militare iar toate cadrele medicale din Spitalul Județean Deva vor fi testate pentru COVID-19. Aceștia vor fi plasați în hoteluri și nu se vor întoarce acasă până la aflarea rezultatului.

Spitalul Județean din Deva devine al doilea centru medical condus de o echipă militară, după ce la Spitalul Județean Suceava a fost numit management din rândul cadrelor medicale militare la începutul acestei luni.

 

Primele măsuri în focarul COVID-19 din Deva

 

Ministrul Nelu Tătaru a prezentat și primele măsuri care se vor lua după ce a fost numită o conducere militară la Spitalul Județean din Deva.

„Vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care sunt valizi vor efectua activitate medicală în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semi-instituționalizare.

Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineață să facă munca pentru care sunt pregătiți. Cei care nu vor accepta, nu ne vom putea permite ca să îi reintroducem în spital, venind din oraș.

În condițiile în care avem personal medical care a fost pozitiv, acesta este testat, iar dacă și a doua oară și este negativ, va putea veni la serviciu, la spital și de la domiciliu, având în vedere că ei sunt cei care au imunitatea făcută și nu mai pot transmite", a anunțat ministrul Nelu Tătaru, citat de DC News.

 
 

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională