Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreea de Nord cercetează echipamente pentru a distruge avioanele F-35
11 iul, 17:19
Mass-media de stat din Coreea de Nord a anunțat, azi, că se investește masiv în testarea și dezvoltarea unor echipamente de "armament special" pentru a distruge noile avioane de luptă F-35A ale Coreei de Sud.

Într-o declarație denunțând recenta achiziție făcută de Seoul de noi avioane stealth din SUA, un director anonim al Institutului pentru Studii al Ministerului de Externe a declarat că această mișcare va servi la intensificarea tensiunilor pe peninsulă.

"Nu există loc de îndoială că livrarea de F-35A, numită și "arma letală invizibilă", vizează asigurarea supremației militare asupra țărilor vecine din regiune și, în special, deschiderea unei "porți" pentru a invada în regim de urgență pe peninsula nord coreeană", se arată în declarație.

"Noi, din partea noastră, nu avem altă opțiune decât să testăm și să dezvoltăm armamentul conceput special pentru a distruge complet armele letale cumpărate de Coreea de Sud", a informat agenția de știri KCNA, citând un cercetător guvernamental.

În septembrie 2014, Coreea de Sud a anunțat că va cumpăra 40 de avioane F-35A  în baza unui contract în valoare de aproximativ 6,1 miliarde de dolari. Coreea de Sud a primit primele sale două avioane F-35A în martie.

Guvernul sud-coreean nu a răspuns imediat declarației de la nord. Însă oficialii din domeniul achizițiilor de arme au declarat că proiectul F-35A va continua conform planificării și că aproximativ 10 din cele 40 de avioane vor fi livrate până la sfârșitul acestui an.

"Planul de integrare a luptătorilor F-35A în forțele militare se desfășoară fără probleme, dar nu putem preciza programul de achiziție a avionului", a spus oficialul sud-coreean.

Vezi și: Mai multe avioane F-35 pentru Coreea de Sud

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia