Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
13 dec 2019 / 17:20
Coreea de Sud a publicat un videoclip în care este prezentat un avion de generația a V-a, F-35A, care distruge cel mai nou sistem de rachete din Coreea de Nord, transmite defence blog.

Videoclipul realizat pe calculator include imagini cu un avion F-35A în timp ce distruge cel mai nou sistem de rachete balistice mobile intercontinentale Hwasong-14 al Coreei de Nord. Aceste rachete sunt montate pe camioane Pantsir-S1, rusești, alături de sistemul sovietic Kvadrat.

Hwasong-14 este cea mai avansată rachetă balistică intercontinentală din Coreea de Nord, cu o autonomie de aproximativ 10.000 de kilometri, care ar fi capabilă să ajungă pe continentul american.

În conformitate cu analiza Missile Threat, zona de acoperire a Hwasong-14 ar putea acoperi Coasta de Vest, Chicago dar chiar și New York aflat pe coasta de est. Declarațiile oficialilor din Coreea de Nord afirmă că racheta ar putea „lovi oriunde pe pământ”.

În ceea ce privește avionul F-35A, această aeronavă de generația a V-a este o componentă cheie în programul Kill-Chain, care face parte din strategia Coreei de Sud de a descuraja acțiunile militare din Coreea de Nord.

Primele două avioane F-35A au ajuns în Coreea de Sud în luna martie a acestui an. Coreea de Sud are în vedere achiziția a încă 20 de avioane F-35A. Coreea de Nord clasifică F-35A drept un „atu strategic” pentru Sud.

 

Vezi și: Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE