Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
13 dec 2019 / 17:20
Coreea de Sud a publicat un videoclip în care este prezentat un avion de generația a V-a, F-35A, care distruge cel mai nou sistem de rachete din Coreea de Nord, transmite defence blog.

Videoclipul realizat pe calculator include imagini cu un avion F-35A în timp ce distruge cel mai nou sistem de rachete balistice mobile intercontinentale Hwasong-14 al Coreei de Nord. Aceste rachete sunt montate pe camioane Pantsir-S1, rusești, alături de sistemul sovietic Kvadrat.

Hwasong-14 este cea mai avansată rachetă balistică intercontinentală din Coreea de Nord, cu o autonomie de aproximativ 10.000 de kilometri, care ar fi capabilă să ajungă pe continentul american.

În conformitate cu analiza Missile Threat, zona de acoperire a Hwasong-14 ar putea acoperi Coasta de Vest, Chicago dar chiar și New York aflat pe coasta de est. Declarațiile oficialilor din Coreea de Nord afirmă că racheta ar putea „lovi oriunde pe pământ”.

În ceea ce privește avionul F-35A, această aeronavă de generația a V-a este o componentă cheie în programul Kill-Chain, care face parte din strategia Coreei de Sud de a descuraja acțiunile militare din Coreea de Nord.

Primele două avioane F-35A au ajuns în Coreea de Sud în luna martie a acestui an. Coreea de Sud are în vedere achiziția a încă 20 de avioane F-35A. Coreea de Nord clasifică F-35A drept un „atu strategic” pentru Sud.

 

Vezi și: Coreea de Nord a lansat două proiectile neidentificate

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale
Discuţii despre numărul de militari americani ce urmează a fi dislocaţi suplimentar în România
Un avion de pasageri al Air India s-a rupt în două la aterizare (Video)
Un avion rusesc Su-27 a interceptat aeronave US Air Force peste Marea Neagră
E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
US Army testează noi sisteme de arme pe vehiculele blindate Stryker A1
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro