Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Corvete România. Naval Group și SNC acuză o campanie de fake news
17 iul, 12:48
Naval Group și Șantierul Naval Constanța reafirmă angajamentul construcției corvetelor multifuncționale.
Corveta Gowind, a Naval Group, declarat câștigător în licitația organizată de MApN. Sursă: Naval Group

Naval Group și SNC transmit că resping totodată campania care are rolul de a transmite în media știri false și anunță că își rezervă dreptul de a-i acționa în instanță pe cei care răspândesc asemenea informații. Într-un comunicat de presă, Naval Group precizează că procedura prin care a fost desemnată câștigătoare a fost „o procedură internațională corectă și transparentă”.

"Asocierea reafirmă angajamentul de a construi corvetele în Șantierul Naval Constanța, cu o implicare consistentă a industriei românești de apărare. Orice alte informații vehiculate reprezintă un fals grosolan din categoria fake news și ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate măsurile juridice necesare.

Reiterăm principiile care ne-au ghidat pe parcursul procesului competitiv deschis de Ministerul Apărării Naționale – cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț pentru Forțele Navale Române", transmite Naval Group într-un comunicat de presă.

 

Damen contestă licitația câștigată de Naval Group

 

Amintim că pe 3 iulie compania franceză Naval Group a fost anunțată ca marele câștigător al licitației pentru corvetele românești. După un lung proces care a implicat și justiția, Naval Group a învins Fincantieri și Damen și, împreună cu Şantierul Naval Constanţa vor furniza corvetele multirol destinate Froțelor Navale Române.

Imediat după acest anunț Damen a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), continuând un litigiu inițiat anterior de Fincantieri.

CITEȘTE ȘI: Corvete România. Damen, plângere la CNSC și în instanță privind licitația - CE CONTESTĂ OLANDEZII

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii