Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crucișătorul rus Mareșal Ustinov, în 'vizită' în Cipru
16 ian, 10:31
Crucișătorul cu rachete Mareșal Ustinov a ajuns în Cipru, în portul Limassol, anunță agenția de presă rusă Tass și biroul de presă al Flotei Nordului.

Mareșal Ustinov va sta trei zile în Cipru, urmând ca ulterior, pe data de 18 ianuarie, nava de luptă să părăsească insula și să se deplaseze pentru a efectua joncțiunea cu distrugătorul Viceamiral Kulakov și navele auxiliare din cadrul Flotei de Nord, precizează Federația Rusă.

Rușii spun că scopul principal al ”vizitei” crucișătorului Mareșal Ustinov în Cipru este de a „demonstra prezența navală rusă în regiune” și de a lăsa în Cipru o parte din echipajul care operează deja în misiune pe mare de peste șase luni.

Ultima oară când Mareșal Ustinov a ajuns în Limassol a fost la jumătatea lunii octombrie în 2019.

Nava rusă a părăsit baza din Severomorsk pe 3 iulie pentru a participa la parada navală rusă din Sankt Petersburg iar mai apoi s-a alăturat unor exerciții în Mediterană, trecând prin Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și acum Cipru.

Mareşal Ustinov este un crucişător construit încă în epoca sovietică, fiind a doua navă din Proiectul 1164 "Atlant" care a fost dată în exploatare în 1986. În prezent, această navă face parte din Flota rusă a Nordului. Ea a fost construită pe şantierul din Nikolaev (sudul Ucrainei). Este echipată cu 16 lansatoare de rachete tip "Vulkan".

Ştiri Recomandate

Bulgaria negociază cumpărarea a două submarine second-hand
Rusia refuză să stopeze ofensiva lui Assad în Siria, după ce Turcia a invocat Articolul 4 al NATO
Forțele Navale ale Statelor Unite vor avea 12 noi submarine din clasa Columbia, echipate cu rachete balistice nucleare
Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat
Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie
Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU
Comisia Comună Interstatală Ucraineano-Franceză pentru Armament și Echipament Militar își reia activitatea
Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate