Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CSIS avertizează SUA: Rachetele LRASM care pot lovi eficient China s-ar epuiza în șapte zile în caz de război. Provocări pentru industria SUA
Strategica
Data publicării:
După ce în urmă cu două săptămâni, CSIS a publicat un raport privind confruntarea militară dintre SUA și China în zona Taiwanului, acum, think tank-ul a analizat capacitatea industriei de apărare americane de a susține acest război.
Rachetă anti-navă LRASM integrată pe un F/A-18E Super Hornet. Foto: US Army via Wiki
Rachetă anti-navă LRASM integrată pe un F/A-18E Super Hornet. Foto: US Army via Wiki

Baza industrială de apărare din SUA nu este pregătită pentru un război pentru Taiwan, deoarece ar rămâne fără muniții cheie cu rază lungă în mai puțin de o săptămână, potrivit unui nou raport al Centrului pentru Studii Internaționale și Strategice (CSIS).

CITEȘTE ȘI: Scenariu CSIS: Invadarea Taiwanului ar avea consecințe devastatoare. SUA ar pierde cel puțin două portavioane / Marina Chinei aproape ar dispărea

Ajutorul militar american acordat Ucrainei a ajutat la prevenirea unei victorii a Rusiei împotriva Ucrainei, dar această asistență a epuizat stocurile Pentagonului și a arătat că industria americană de apărare nu se poate dezvolta astfel încât să acopere nevoile pentru un război major, a constatat think tank-ul CSIS.

„Așa cum demonstrează războiul din Ucraina, un război între marile puteri va fi probabil un conflict prelungit, în stil industrial, care are nevoie de o industrie de apărare robustă, capabilă să producă suficiente muniții și alte sisteme de arme pentru un război prelungit dacă descurajarea eșuează”, a scris Seth Jones, vicepreședinte-senior și director al programului internațional de securitate la CSIS.

„Având în vedere timpul necesar pentru producția industrială, ar fi probabil prea târziu pentru industria de apărare să-și intensifice producția dacă va începe un război.”

 

Raportul critică obstacolele birocratice în contracte și recomandă reexaminarea nevoii de muniție

 

3. Obuziere a... (m777-obuziere-sua_72757200.jpg)

Obuziere americane M777, donate Ucrainei de SUA, în timpul unui transport militar. Sursă foto: Department of Defense

Raportul, care evidențiază ajutorul militar al SUA pentru Ucraina și critică obstacolele birocratice în contractele pentru industria de apărare și vânzările de arme ale SUA în străinătate, recomandă Washingtonului să-și reexamineze nevoile de muniție, să-și mărească stocurile și să înlăture obstacolele de reglementare în calea producției și a exportului către aliați.

Numărul mare de arme pe care SUA le trimit în Ucraina evidențiază cât de dificilă este refacerea stocurilor. De exemplu, SUA au trimis peste 160 de obuziere M777 calibru 155 mm în Ucraina, lăsând magaziile la un nivel „scăzut”. Producătorul BAE Systems ar avea nevoie de cel puțin 150 de comenzi pe mai mulți ani pentru a justifica repornirea liniilor de producție.

Stocurile militare americane de arme antitanc Javelin, arme antiaeriene Stinger, radare contra-baterie și proiectile de calibru 155 mm sunt toate considerate scăzute, potrivit raportului.

Stocurile pentru sistemul de apărare de coastă Harpoon, o capacitate cheie pentru Taiwan, sunt considerate medii, deși stocurile actuale din SUA ar putea să nu fie suficiente pe timp de război.

 

SUA investesc în producția de obuze calibrul 155 mm

 

Oficialii Forțelor Terestre americane (US Army), conștienți de cerere, au declarat luna trecută că investesc într-o creștere „dramatică” a producției lunare de obuze calibru 155 mm în următorii trei ani – și au atribuit contracte în acest scop către companiile General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, American Ordnance și IMT Defense.

Cu toate acestea, la cel mai înalt nivel al conducerii US Army nu s-a ajuns, încă, la concluzia că este nevoie să se treacă acum la producția pentru timp de război, deși CSIS consideră că aceasta va contribui fundamental la descurajarea Chinei.

Șeful Statului Major al US Army, generalul James McConville, a declarat reporterilor luna aceasta, potrivit Defense News, că serviciul ar putea lua în considerare cumpărarea în avans a armamentelor care au nevoie de mult timp pentru a fi construite, astfel încât acestea să fie disponibile în cazul unui război.

„Trebuie să începem să ne gândim, cum să cumperi, într-un mod neliniar, asigurări, astfel încât, atunci când se întâmplă ceva (…) să poți reduce timpul necesar pentru a-ți ridica baza industrială organică”, a declarat McConville.
În acest sens, raportul CSIS recomandă ca SUA să creeze o rezervă strategică de muniție. Guvernul, în conformitate cu autoritățile din Legea privind producția de apărare, ar trebui să cumpere unul sau două loturi de subcomponente cheie pe termen lung - cum ar fi metalele, dispozitivele pentru energie și electronicele - pentru munițiile critice, pentru a reduce timpul de 12 - 24 de luni în perioade de criză.

 

„Prea lent”. Stocul rachetelor LRASM care ar putea lovi cu succes forța navală a Chinei 

 

2. Lansarea r... (naval-strike-missile-nsm_52872100.jpg)

Lansarea rachetei Naval Strike de pe o platformă terestră. Racheta a lovit fregata americană USS Ingraham, scoasă din serviciu. Sursă foto: US Navy

Unele dintre cele mai importante muniții pentru prevenirea ocupării Taiwanului de către China sunt rachetele de precizie cu rază lungă de acțiune, inclusiv cele lansate de submarinele americane.

Într-un conflict privind Taiwanul, SUA ar depinde de rachetele antinavă cu rază lungă de acțiune (Long Range Anti-Ship Missiles  - LRASM) pentru a lovi forța navală a Chinei, deoarece se consideră că acestea sunt singurele care trec de apărarea antiaeriană chineză.

În timp ce Lockheed Martin are nevoie de doi ani pentru a produce rachetele LRASM necesare războiului pentru Taiwan (aproximativ 450 de LRASM), think tank-ul consideră că stocurile actuale pentru această armă s-ar epuiza într-o săptămână.

De asemenea, într-un război împotriva unei puteri majore, trupele americane ar folosi zilnic sute de rachete aer-sol JASSM, ducând la golirea stocurilor în una la două săptămâni. În aceeași situație se află și alte muniții cum ar fi rachetele SM-6, care vor fi folosite în cantități foarte mari.

Câteva muniții considerate critice într-un scenariu din Taiwan - rachete Tomahawk, JAGM, JASSM și LRASM au nevoie de mai mult de 20 de luni pentru a fi produse în cantitățile necesare, punând sub semnul întrebării capacitatea de a fi înlocuite chiar în timp ce se desfășoară conflictul.

Cheltuielile pentru stocurile de muniții navale sunt o prioritate pentru ofițerul superior al Forțelor Navale americane (US Navy). Prin lista de priorități nefinanțate pentru acest an, amiralul Mike Gilday a căutat 33 de milioane de dolari pentru a cumpăra încă 11 LRASM și încearcă să maximizeze producția de arme cheie, inclusiv Maritime Strike Tomahawk și SM-6.

„Nu numai că încerc să umplu magaziile cu arme, dar încerc să pun, chiar acum, liniile de producție din SUA la nivelul lor maxim și să încerc să mențin acest set de repere în bugetele ulterioare, astfel încât să continuăm să producem acele arme”, a declarat Gilday pentru publicația Defense News la începutul acestei luni. „Acesta este un lucru pe care l-am văzut în Ucraina – că aceste cheltuieli cu armele de înaltă tehnologie în conflict ar putea fi mai mari decât am estimat”.

 

SUA ar trebui să-și examineze nevoile de muniție privind spre Euroa și Pacific

 

Potrivit raportului CSIS, Pentagonul ar trebui să-și examineze nevoile de muniție privind spre Europa și Pacific, pe baza planurilor operaționale, scenariilor și analizelor de război.

În plus, Congresul ar putea organiza audieri asupra capacității bazei industriale de apărare și ar putea găsi modalități de a simplifica aprobarea cererilor Pentagonului și de a schimba mai rapid destinația banilor, se mai precizează în raport.

În timp ce vânzările militare străine (FMS - foreign military sales)  pot suplimenta comenzile guvernului SUA și pot stabili rate de producție previzibile și eficiente pentru industrie, raportul a numit sistemul FMS ca fiind „ineficient și lent”.

Există un caz, în care, decizia de a vinde Taiwanului un sistem prin FMS – mai degrabă decât ca o vânzare comercială directă – a adăugat doi ani la data de livrare, pe lângă termenul de producție de doi ani.

Raportul critică și sistemul de transferuri de tehnologii sensibile din Statele Unite, care poate dura 12-18 luni, chiar și pentru aliații apropiați.

„Încercând să împiedice tehnologia militară să cadă în mâinile adversarilor, Statele Unite au pus în aplicare un regim de reglementare care este prea lent pentru a lucra cu țările critice din prima linie”, a scris Jones în raport.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
Militar rus, în timpul unor exerciții efectuate înainte de startul invaziei din Ucraina / Armata Rusă, facebook, ministerul apărării
EXCLUSIV
Chifu estimează că Rusia va fi obligată să anunțe mobilizarea generală curând: O situație imposibilă pentru Ucraina, chiar și cu cei 500.000 de noi recrutați
Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Europa revine la recrutare. Să depășim vechile stereotipuri „armata obligatorie” și să explicăm „modelul scandinav” care ar putea fi soluția
Tudor Curtifan: Condiția ca Rusia să intre pe un culoar de coliziune cu NATO e să-și atingă cele 3 mari obiective. Am intrat într-o capcană din care trebuie să ieșim rapid
Steadfast Defender 24: Cum se va desfăşura cel mai mare exerciţiu militar al NATO în Europa?
Dronele vor înlocui treptat artileria pe câmpul de luptă. Conflictul din Ucraina poate accelera apariția unor unități adaptate la acest proces
Avioane de luptă multi-rol de tip Tornado ale Forțelor Aeriene din Germania. Foto:Bundeswehr
EXCLUSIV
Rusia a trezit colosul militar german. Chifu: Germania preia postura de lider militar și își asumă rolul de apărător al Europei
Rusia se înconjoară de ”pitici” nucleari: Belarusul anunță o nouă doctrină nucleară
"Era păcii s-a încheiat. Trecerea de la o lume postbelică la o lume antebelică." Discurs istoric al ministrului britanic al apărării
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: Victorie, înfrângere și consecințe. Încotro se îndreaptă lumea? Iulian Chifu vine la Obiectiv EuroAtlantic
Industria bulgară de apărare lucrează aproape non-stop: Are ca obiective furnizarea de muniţie către Ucraina şi atragerea de fonduri europene pentru noi proiecte
Rusia colapsează în fața Ucrainei | Generalul Ben Hodges a comentat planurile lui Putin de a purta un război timp de 5 ani: Să se facă Peninsula Crimeea inutilizabilă pentru trupele ruse
Fabrică de armament, sursă foto: Romarm
EXCLUSIV
Ce cumpără Armata României în 2024 și cum revitalizăm industria pentru a juca din nou pe piața de export | Constantin Bucuroiu, la Obiectiv EuroAtlantic
Italia dă tonul pentru ”a treia cale” în Europa? Guvernul Meloni ar putea lega ajutorul militar acordat Ucrainei de discuțiile de pace
”Așa au crezut și ucrainenii înainte de invazie”. Avertismentul guvernului suedez: „Pregătiți-vă, ar putea fi un război în Suedia. Scopul Rusiei rămâne același”
După 35 de ani Putin dă cu piciorul la tot ce a construit Gorbaciov și readuce Rusia pe un culoar de coliziune cu Israelul
Mass-media ucraineană aduce acuze grave la adresa Poloniei: Trebuie să recunoască faptul că duce un "război" împotriva viitorului european al Ucrainei
China: Un nou ministru al Apărării, o nouă șansă la dialog deschis cu SUA
Are Rusia un plan de atacare a Europei? Un serviciu european răspunde afirmativ. De ce România ar putea fi punctul slab al NATO
Ultimul atac american din Irak a umplut paharul: Oficialii de la Bagdad anunță primii pași pentru încetarea prezenței coaliției internaționale pe teritoriul irakian
Ucraina ar trebui să primească toate armele de care are nevoie: Kievul refuză ideea unui "plan B" în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului
Marea Britanie se pregătește să atace ținte militare ale rebelilor houthi ca răspuns la amenințările din Marea Roșie
Vestul se confruntă cu o penurie severă de arme, Rusia și China sunt înainte: Capacitatea Occidentului de a produce arme, subminată de reducerile bugetului pentru apărare
România răspunde amenințărilor directe ale Rusiei privind lovirea aeroporturilor militare românești, amintind Moscovei că „suntem pe partea bună a istoriei”
Ministrul israelian al Securității Naționale: Nu suntem o altă stea pe steagul american
Ministrul polonez de externe: Ar trebui să răspundem la ultimul atac asupra Ucrainei într-un limbaj pe care Putin să-l înțeleagă
Este sau nu afectată de sancţiuni industria rusă de apărare? Kievul a fost atacat cu rachete ruseşti X-101 fabricate la sfârşitul lui 2023
Noi detalii despre racheta rusească care a intrat în spaţiul aerian al Poloniei: A fost o altă "demonstrație de forță" din partea Rusiei?
Atacul efetuat de ucraineni asupra portului Novorossiisk a fost important din punct de vedere strategic, deși partenerii occidentali ai Ucrainei nu au fost încântați
Se tem SUA de Iran deși beneficiază de o forță militară net superioară? O politică mai agresivă ar putea preveni un război inevitabil

Ştiri Recomandate

Turelele UT30 MK2 de pe Piranha 5 ale Armatei României vor fi produse în România, dar același model va echipa și mașina de luptă Redback
Ministrul francez de externe clarifică propunerea lui Macron de a "trimite trupe în Ucraina": Trebuie să luăm în considerare noi acțiuni
Kirby: În cazul în care ucrainenii nu primesc sprijinul SUA într-o lună sau două, rușii vor câștiga mai mult teritoriu
Acord, în premieră, între România şi Maroc cu privire la cooperarea în domeniul militar
După Avdiivka, ucrainenii au confirmat că s-au retras din mai multe sate. Rușii schimbă tactica și au început să atace în grupuri mai mari
Deși va avea a doua armată terestră din Europa, Polonia nu crede că ar rezista fără NATO în fața agresiunii Federației Ruse
Fabricile nord-coreene de armament produc la capacitate maximă pentru Rusia: Phenianul a trimis deja 6.700 de containere cu muniție
Reuniunea Vișegrad a arătat un V4 ”în viață”, dar divizat de cel mai mare zid de după 89: Atitudinea față de Rusia
Un al doilea Su-34, lovit de ucraineni în doar câteva ore. Aviația Rusiei a înregistrat în aceste zile cel mai cumplit bilanț din istoria ei
SUA admit că pierderea Avdiivkăi și avansul rus au legătură directă cu blocajul din Congres. Muniția pentru Ucraina se confruntă cu birocrație
EXCLUSIV
Cum s-a ales Rusia cu încă 2.600 de km graniță cu NATO și controversa prezenței NATO în Ucraina | Ana Cătăuță, la Obiectiv EuroAtlantic
Emmanuel Macron a creat o situaţie tensionată la nivelul Alianţei Nord-Atlantice | Stoltenberg: NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina
Rusia recunoaște indirect că este cu 20 de ani în urma SUA și că nu are nici măcar un concept pentru un avion de vânătoare de generația a VI-a
Think tank-ul românesc New Strategy Center a participat la Kiev la o conferință dedicată celor 2 ani de la invazia declanșată de Rusia
Prima reacție a Rusiei după ce Franța a tatonat trimiterea de trupe NATO în Ucraina: „Al treilea război mondial. Punct”
Ambasadorul R. Moldova la București: România a devenit primul partener comercial al Moldovei devansând cu mult Rusia
Scholz răspunde că nu vor exista militari ”europeni sau NATO” în Ucraina. Reacția, după ce Macron ”nu excludea posibilitatea” de a trimite trupe
Mașina de luptă Redback, care va lua parte și în competiția României, va fi dotată cu sisteme protecție și senzori de ultimă generație
Ucraina susține că a doborât un alt avion de luptă rusesc: Minus încă un Su-34 pe frontul de est
Germania refuză din nou să livreze Ucrainei rachete Taurus de teamă să nu fie târâtă într-un război contra Rusiei. Nemții rămân lideri în Europa în sprijin militar
Demonstrație de forță a SUA în Europa. După ce au lovit ținte pro-iraniene, bombardierele strategice B-1B au fost dislocate în Europa
Iniţiativa lui Macron nu s-a concretizat: Președintele Poloniei confirmă că nu a existat un consens la Paris privind trimiterea de trupe în Ucraina
A-50 AWACS sunt imposibil de înlocuit, dar rușii încearcă. După ce deține recordul de 2 avioane pierdute, Rusia apelează la zeci de drone
ISIS dă semne de revigorare în Siria. Aproximativ 10.000 de luptători ar fi pregătiți pentru noi atacuri teroriste
Se pare că avem prima pierdere a unui Abrams în Ucraina (Foto/Video). Rusia susține că tancul M1 Abrams a fost distrus pe câmpul de luptă
Zi istorică, Suedia e membră NATO după ce Ungaria a ratificat în cele din urmă aderarea cu o majoritate copleșitoare
Rusia pregătește revendicări teritoriale împotriva SUA în zona Alaskăi. Rușii vor să acționeze atent, așteptându-se ca americanii să nu stea cu mâinile încrucișate
Șeful CIA a vizitat Ucraina în secret. Sprijinul agenției americane a fost unul major și rămâne vital pentru Kiev
Obuziere de ultimă generație pentru Armata României via Coreea de Sud. Contractul pentru K9 Thunder va fi semnat în următoarele zile
O nouă împărțire admnistrativ-teritorială a Rusiei: Regiunile anexate ale Ucrainei pe care Rusia nu le controlează, incluse în Districtul Militar Sud
David Cameron: Statele occidentale nu au făcut tot ce au putut pentru ca Ucraina să facă față invaziei ruse
pixel