Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CSIS avertizează SUA: Rachetele LRASM care pot lovi eficient China s-ar epuiza în șapte zile în caz de război. Provocări pentru industria SUA
Strategica
Data publicării:
După ce în urmă cu două săptămâni, CSIS a publicat un raport privind confruntarea militară dintre SUA și China în zona Taiwanului, acum, think tank-ul a analizat capacitatea industriei de apărare americane de a susține acest război.
Rachetă anti-navă LRASM integrată pe un F/A-18E Super Hornet. Foto: US Army via Wiki
Rachetă anti-navă LRASM integrată pe un F/A-18E Super Hornet. Foto: US Army via Wiki

Baza industrială de apărare din SUA nu este pregătită pentru un război pentru Taiwan, deoarece ar rămâne fără muniții cheie cu rază lungă în mai puțin de o săptămână, potrivit unui nou raport al Centrului pentru Studii Internaționale și Strategice (CSIS).

CITEȘTE ȘI: Scenariu CSIS: Invadarea Taiwanului ar avea consecințe devastatoare. SUA ar pierde cel puțin două portavioane / Marina Chinei aproape ar dispărea

Ajutorul militar american acordat Ucrainei a ajutat la prevenirea unei victorii a Rusiei împotriva Ucrainei, dar această asistență a epuizat stocurile Pentagonului și a arătat că industria americană de apărare nu se poate dezvolta astfel încât să acopere nevoile pentru un război major, a constatat think tank-ul CSIS.

„Așa cum demonstrează războiul din Ucraina, un război între marile puteri va fi probabil un conflict prelungit, în stil industrial, care are nevoie de o industrie de apărare robustă, capabilă să producă suficiente muniții și alte sisteme de arme pentru un război prelungit dacă descurajarea eșuează”, a scris Seth Jones, vicepreședinte-senior și director al programului internațional de securitate la CSIS.

„Având în vedere timpul necesar pentru producția industrială, ar fi probabil prea târziu pentru industria de apărare să-și intensifice producția dacă va începe un război.”

 

Raportul critică obstacolele birocratice în contracte și recomandă reexaminarea nevoii de muniție

 

3. Obuziere a... (m777-obuziere-sua_72757200.jpg)

Obuziere americane M777, donate Ucrainei de SUA, în timpul unui transport militar. Sursă foto: Department of Defense

Raportul, care evidențiază ajutorul militar al SUA pentru Ucraina și critică obstacolele birocratice în contractele pentru industria de apărare și vânzările de arme ale SUA în străinătate, recomandă Washingtonului să-și reexamineze nevoile de muniție, să-și mărească stocurile și să înlăture obstacolele de reglementare în calea producției și a exportului către aliați.

Numărul mare de arme pe care SUA le trimit în Ucraina evidențiază cât de dificilă este refacerea stocurilor. De exemplu, SUA au trimis peste 160 de obuziere M777 calibru 155 mm în Ucraina, lăsând magaziile la un nivel „scăzut”. Producătorul BAE Systems ar avea nevoie de cel puțin 150 de comenzi pe mai mulți ani pentru a justifica repornirea liniilor de producție.

Stocurile militare americane de arme antitanc Javelin, arme antiaeriene Stinger, radare contra-baterie și proiectile de calibru 155 mm sunt toate considerate scăzute, potrivit raportului.

Stocurile pentru sistemul de apărare de coastă Harpoon, o capacitate cheie pentru Taiwan, sunt considerate medii, deși stocurile actuale din SUA ar putea să nu fie suficiente pe timp de război.

 

SUA investesc în producția de obuze calibrul 155 mm

 

Oficialii Forțelor Terestre americane (US Army), conștienți de cerere, au declarat luna trecută că investesc într-o creștere „dramatică” a producției lunare de obuze calibru 155 mm în următorii trei ani – și au atribuit contracte în acest scop către companiile General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, American Ordnance și IMT Defense.

Cu toate acestea, la cel mai înalt nivel al conducerii US Army nu s-a ajuns, încă, la concluzia că este nevoie să se treacă acum la producția pentru timp de război, deși CSIS consideră că aceasta va contribui fundamental la descurajarea Chinei.

Șeful Statului Major al US Army, generalul James McConville, a declarat reporterilor luna aceasta, potrivit Defense News, că serviciul ar putea lua în considerare cumpărarea în avans a armamentelor care au nevoie de mult timp pentru a fi construite, astfel încât acestea să fie disponibile în cazul unui război.

„Trebuie să începem să ne gândim, cum să cumperi, într-un mod neliniar, asigurări, astfel încât, atunci când se întâmplă ceva (…) să poți reduce timpul necesar pentru a-ți ridica baza industrială organică”, a declarat McConville.
În acest sens, raportul CSIS recomandă ca SUA să creeze o rezervă strategică de muniție. Guvernul, în conformitate cu autoritățile din Legea privind producția de apărare, ar trebui să cumpere unul sau două loturi de subcomponente cheie pe termen lung - cum ar fi metalele, dispozitivele pentru energie și electronicele - pentru munițiile critice, pentru a reduce timpul de 12 - 24 de luni în perioade de criză.

 

„Prea lent”. Stocul rachetelor LRASM care ar putea lovi cu succes forța navală a Chinei 

 

2. Lansarea r... (naval-strike-missile-nsm_52872100.jpg)

Lansarea rachetei Naval Strike de pe o platformă terestră. Racheta a lovit fregata americană USS Ingraham, scoasă din serviciu. Sursă foto: US Navy

Unele dintre cele mai importante muniții pentru prevenirea ocupării Taiwanului de către China sunt rachetele de precizie cu rază lungă de acțiune, inclusiv cele lansate de submarinele americane.

Într-un conflict privind Taiwanul, SUA ar depinde de rachetele antinavă cu rază lungă de acțiune (Long Range Anti-Ship Missiles  - LRASM) pentru a lovi forța navală a Chinei, deoarece se consideră că acestea sunt singurele care trec de apărarea antiaeriană chineză.

În timp ce Lockheed Martin are nevoie de doi ani pentru a produce rachetele LRASM necesare războiului pentru Taiwan (aproximativ 450 de LRASM), think tank-ul consideră că stocurile actuale pentru această armă s-ar epuiza într-o săptămână.

De asemenea, într-un război împotriva unei puteri majore, trupele americane ar folosi zilnic sute de rachete aer-sol JASSM, ducând la golirea stocurilor în una la două săptămâni. În aceeași situație se află și alte muniții cum ar fi rachetele SM-6, care vor fi folosite în cantități foarte mari.

Câteva muniții considerate critice într-un scenariu din Taiwan - rachete Tomahawk, JAGM, JASSM și LRASM au nevoie de mai mult de 20 de luni pentru a fi produse în cantitățile necesare, punând sub semnul întrebării capacitatea de a fi înlocuite chiar în timp ce se desfășoară conflictul.

Cheltuielile pentru stocurile de muniții navale sunt o prioritate pentru ofițerul superior al Forțelor Navale americane (US Navy). Prin lista de priorități nefinanțate pentru acest an, amiralul Mike Gilday a căutat 33 de milioane de dolari pentru a cumpăra încă 11 LRASM și încearcă să maximizeze producția de arme cheie, inclusiv Maritime Strike Tomahawk și SM-6.

„Nu numai că încerc să umplu magaziile cu arme, dar încerc să pun, chiar acum, liniile de producție din SUA la nivelul lor maxim și să încerc să mențin acest set de repere în bugetele ulterioare, astfel încât să continuăm să producem acele arme”, a declarat Gilday pentru publicația Defense News la începutul acestei luni. „Acesta este un lucru pe care l-am văzut în Ucraina – că aceste cheltuieli cu armele de înaltă tehnologie în conflict ar putea fi mai mari decât am estimat”.

 

SUA ar trebui să-și examineze nevoile de muniție privind spre Euroa și Pacific

 

Potrivit raportului CSIS, Pentagonul ar trebui să-și examineze nevoile de muniție privind spre Europa și Pacific, pe baza planurilor operaționale, scenariilor și analizelor de război.

În plus, Congresul ar putea organiza audieri asupra capacității bazei industriale de apărare și ar putea găsi modalități de a simplifica aprobarea cererilor Pentagonului și de a schimba mai rapid destinația banilor, se mai precizează în raport.

În timp ce vânzările militare străine (FMS - foreign military sales)  pot suplimenta comenzile guvernului SUA și pot stabili rate de producție previzibile și eficiente pentru industrie, raportul a numit sistemul FMS ca fiind „ineficient și lent”.

Există un caz, în care, decizia de a vinde Taiwanului un sistem prin FMS – mai degrabă decât ca o vânzare comercială directă – a adăugat doi ani la data de livrare, pe lângă termenul de producție de doi ani.

Raportul critică și sistemul de transferuri de tehnologii sensibile din Statele Unite, care poate dura 12-18 luni, chiar și pentru aliații apropiați.

„Încercând să împiedice tehnologia militară să cadă în mâinile adversarilor, Statele Unite au pus în aplicare un regim de reglementare care este prea lent pentru a lucra cu țările critice din prima linie”, a scris Jones în raport.


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Lista dorințelor lui Putin se măreşte | Kremlinul este „mulțumit” de declarațiile SUA care exclud aderarea Ucrainei la NATO
SUA vor să propună atribuirea unui statut neutru teritoriilor din jurul Centralei Nucleare Zaporojie și să preia controlul acesteia
China testează o bombă non-nucleară cu hidrogen pe fondul creșterii tensiunilor în Indo-Pacific
Cum să demontezi democrația: Lecții pe care aspiranții la autocrați le pot învăța de la Orban al Ungariei
O solicitare a Ucrainei care aproape a şocat mediul politic european: Germania, rugată să transfere 30% din activele sale militare către armata ucraineană
Concesii cât o înfrângere. SUA ar putea recunoaște controlul rusesc asupra Crimeei, iar asta nu ar fi singurul pas în spate: Prezența în Siria ar putea fi înjumătățită
Franța are trei submarine nucleare în Oceanul Planetar și capacitatea de a lovi oricând Rusia. Marea întrebare e dacă blufează după ce deschide umbrela nucleară
Trump încarcă nota aliaților din Asia, care ar putea fi obligați să plătească în plus pentru staționarea militarilor americani în Coreea de Sud și Japonia
Vasile Bănescu, în studiourile DefenseRomania @Screenshot DefenseRomania
EXCLUSIV
Răstignirea, învierea lui Iisus, propagandă și războiul în numele Lui. Vasile Bănescu: Rusia ca antihrist într-o credință răsturnată | Obiectiv EuroAtlantic cu Tudor Curtifan
O explozie a afectat o facilitate unde Northrop Grumman dezvoltă motoare de rachete
Mimarea păcii: Rusia încă plănuiește să lanseze asupra Ucrainei o nou ofensivă militară în această vară
O înregistrare video arată un atac rusesc cu drone FPV asupra Ucrainei, coordonat de la Moscova: Propaganda rusă este acuzată de neglijenţă pentru divulgarea acestor informaţii
Planul de construcție navală al U.S. Navy, semnat de Trump: Pentru a contracara China, Statele Unite au nevoie de o flotă gigant de peste 350 de nave
Contractul care-i ţine pe militarii americani în Europa? NATO achiziționează un sistem militar bazat pe AI de la compania americană Palantir
Schimbare de atitudine pentru Germania: Rachete Taurus pentru Ucraina care trebuie să treacă în ofensivă. Mai mult, Podul Crimeei ar putea fi lovit
Turcia a anunțat o întâlnire între reprezentanții Rusiei și Ucrainei privind Inițiativa Mării Negre
Amploarea conflictului din Ucraina nu mai poate fi ignorată de Statele Unite. Sprijinul militar pe care China și Coreea de Nord îl oferă Rusiei creează un risc de securitate chiar și în Pacific
Rusia îmbină tacticile de luptă sovietice cu utilizarea dronele pentru a respinge acțiunile forţelor ucrainene: Forţele ruse preferă războiul de uzură
Președintele american nu poate obține pacea în Ucraina cât timp administrația sa nu are o viziune unitară. Este Steve Witkoff veriga slabă din echipa Trump?
Complexitatea frontului din Ucraina scoate la iveală minusurile tancurilor Leopard, dar vechiul sistem german Gepard a depăşit toate aşteptările
Marea Britanie și Franța îi vor prezenta lui Trump planul „Forței de reasigurare” în Ucraina în câteva săptămâni
Exercițiul militar NATO 2019. Sursa Foto: Foreign Brief.com.
EXCLUSIV
Proiect ipotetic de pace: Statele Unite propun „modelul vest-german” pentru soluţionarea conflictului din Ucraina
Să ne pregătim pentru modificarea geografiei? Statele Unite ar dori să anexeze Groenlanda apelând la un scenariu hibrid - utilizarea campaniilor publicitare și a rețelelor de socializare
Unde calcă Rusia apar şi tensiuni geopolitice: Imaginile din satelit confirmă că ruşii au mutat avioane de luptă Su-35S din Egipt în Algeria (Foto)
Profesorul Adrian Papahagi, la Obiectiv EuroAtlantic cu Tudor Curtifan
EXCLUSIV
Adrian Papahagi, despre wokeism, Europa și cum a ajuns „un băiat” la Înalta Poartă a SUA ca emisar să reprezinte România | Obiectiv EuroAtlantic, la DefenseRomania
Guvernul chinez a elaborat Carta Albă privind problemele din relațiile economice și comerciale cu SUA
Transferul submarinelor SUA în Australia ar putea fi reevaluat. Washingtonul vrea asigurări că aliații nu vor ezita să se implice într-o confruntare contra Chinei
Rusia lui Putin vrea ca Balcanii de Vest să fie următorul său „loc de joacă”: Este în interesul său să desfășoare aici războaie cibernetice și hibride
Un ordin executiv al Casei Albe vizează accelerarea vânzărilor de armament și reducerea birocrației: Ce vrea Donald Trump de la industria americană de apărare?
O posibilă misiune de menținere a păcii în Ucraina, tot mai aproape de stabilit: Kievul cere trupe străine pe uscat, în aer și pe mare

Ştiri Recomandate

Rușii au început să folosească o nouă rachetă de croazieră pe frontul din Ucraina (Foto/Video): Componente de la companii străine ajung în continuare pe mâna industriei ruse de apărare
Fostul comandant al forţelor armate ucrainene avertizează statele occidentale: Strategiile militare ale NATO, depăşite de provocările pe care le aduce războiul modern
Trupe rusești la granița cu Finlanda? Noi imagini din satelit relevă o „activitate tot mai intensă” în locații-cheie aflate în coasta NATO
Contractul pentru noi vehicule de luptă: Programul militar, descris drept o „prioritate” de MApN, are sau nu deja un favorit?
Marea Britanie, îndemnată să-şi mărească arsenalul nuclear pentru a rămâne o putere militară relevantă în faţa Rusiei şi Chinei
Unitatea Occidentului mai primește o lovitură. Liderii europeni cer armistițiu în Ucraina, însă Trump presează pentru negocieri necondiționate, de parcă ar avea o înțelegere secretă cu Putin
Aici s-a ajuns: F-35, în sala de judecată. Un grup de organizații activiste au dat în judecată Marea Britanie pentru că furnizează Israelului piese de F-35
Sabotaj la alt nivel: Serviciile ruse, implicate într-un incendiu masiv care a mistuit un mall din Varșovia. Polonia închide un consulat rus ca răspuns
Trump promite tranzacții de trilioane cu Orientul Mijlociu, însă neglijarea conflictului din Gaza ar putea slăbi influența americană în regiune
Capitularea necondiționată a Germaniei Naziste, o poveste complicată de ruși, în scop propagandistic
Ungaria anulează discuțiile cu Ucraina privind minoritățile naționale. Budapesta, deranjată de acuzațiile de spionaj aduse de Kiev
UE vrea ca industriile de apărare europeană și ucraineană să producă împreună mai mult
Practic nu au știut ce i-a lovit: Primul avion Rafale doborât într-un dogfight a intrat într-o ambuscadă și a fost lovit de o rachetă PL-15 lansată de la mare distanță
România face pași importanți pentru a ține pasul în cel mai tehnologizat domeniu militar: Un adevărat ocean electromagnetic, coloana vertebrală a erei informaționale
De ce au instalat israelienii sisteme de protecție activă în grabă pe tancuri Merkava Mk.3 Astfel de sisteme sunt punctul forte al Israelului
”KGB 2.0”. Kremlinul a adunat cele mai temute structuri de informații rusești pentru a forma o ”unitate anti-Occident”
Cel mai scump cadou din istorie: Qatarul îi oferă lui Trump un Boeing 747-8, pe care Președintele SUA dorește să-l transforme temporar în Air Force One
Singurul om care a contat cu adevărat pentru Putin la parada din Piața Roșie. Fără el, Rusia ar fi pierdut demult războiul
Negocieri de pace fără armistițiu prealabil în Ucraina? Mesaj ferm din partea celor mai importanți susținători europeni ai Ucrainei
Polonia are și norocul unor vecini puternici care să o apere. Prima țară care a finalizat programul F-35 deschide umbrelea deasupra Poloniei
Germania copiază modelul României? Bundeswehr nu va mai face publice detalii despre livrările de arme către Ucraina
”Frankensam” are de acum un nume: Raven. Sistemul antiaerian folosește rachete ASRAAM, luate de la vechile avioane Tornado
SUA și China, discuții pentru ”dezescaladarea” războiului comercial. Trump: Am convenit asupra Marii Resetări
Corupția rămâne o amenințare internă gravă pentru apărarea Ucrainei
India a acuzat Pakistanul de încălcarea armistițiului. Exploziile și focurile de armă continuă să răsune în Kashmir
Vladimir Putin a propus Ucrainei desfășurarea de negocieri directe de pace la Istanbul
Aliații Ucrainei au obținut sprijinul lui Trump? SUA aprobă transferul de rachete Patriot și rachete de artilerie către Ucraina
Armata britanică trimite Ucrainei zeci de machete-momeală, la pachet cu adevăratele tancuri Challenger 2 sau obuziere AS90
India și Pakistanul au căzut de acord asupra unui armistițiu imediat
Rușii pregătesc încă un Oreshnik? Moscova anunță că închide spațiul aerian din perimetrul poligonului din regiunea Astrahan
Nava spațială sovietică Kosmos 482 s-a prăbușit necontrolat pe Pământ
Armata rusă așteaptă lansatoarele iraniene. Fath-360 pot fi camuflate în camioane comerciale obișnuite și vor prelua din sarcinile Iskander
pixel