Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cu transponderele oprite, aviația de transport rusă transferă în mod activ arme pe teritoriul Armeniei
29 oct, 15:51
Federația Rusă și Turcia aprovizionează activ cu arme și muniție părțile adverse implicate în conflictul din Nagorno-Karabah. Avioanele rusești zboară adesea în Transcaucazia cu transponderele oprite, astfel încât acestea nu pot fi urmărite.

De exemplu, pe 26 octombrie 2020, un avion militar greu de transport de tip Il-76MD al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, cu numărul de înregistrare RA-78830 a fost semnalat deasupra Mării Caspice. Aeronava a zburat de la Tver la Mineralnye Vody, unde poate că a încărcat sau a realimentat, și apoi s-a îndreptat peste spațiul aerian caspic și iranian către Armenia. Drept urmare, avionul a ajuns pe aeroportul Erebuni de lângă Erevan.

2. -imagine fara descriere- (zbor_36317800.jpeg)

Înainte de aceasta, alte trei avioane grele ale Aviației Militare de Transport din Federația Rusă au aterizat pe aeroportul Erebuni.

În același timp, Turcia și-a trimis imediat dronele de cercetare către instalațiile militare rusești dislocate în Armenia. Turcii doreau cu adevărat să știe ce aduseseră rușii.

3. -imagine fara descriere- (zbor_drona_38531700.jpeg)

Începând din anul 1995, pe teritoriul Armeniei funcționează în mod oficial Baza Militară 102 (unitatea militară 04436) a Federației Ruse, care este dislocată în două garnizoane: Gyumri (126 km nord de Erevan) și pe aeroportul Erebuni. Efectivele acesteia erau în 2018 de aproximativ 4.000 de militari. În dotarea bazei se află de vânătoare MiG-29, elicoptere Mi-8MT și Mi-24P, sisteme de apărare antiaeriană S-300V, diferite radare și alte sisteme de armament. În anul 2019, s-a decis creșterea potențialului bazei militare rusești din Armenia, prin reechiparea acesteia cu tehnică nouă și modernizată.

Comentariu autorului: Potrivit surselor rusești de pe twitter, traiectul de zbor folosit de avioanele militare rusești pentru deplasarea în Armenia este cel prezentat mai jos.

4. -imagine fara descriere- (zbor_2_00426400.jpeg)

După cum au informat recent surse militare și mass-media din Federația Rusă, între altele, în Armenia au fost dislocate complexe mobile multifuncționale de suprimare radioelectronică de tip 1RL257 „Krasukha-4”. Acestea vor fi întrebuințate pentru lupta împotriva dronelor, în special a celor turcești de tip Bayraktar TB2.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro